Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Filmul VR creat de Google a castigat o nominalizare la Premiile Academiei Europene de Film

 

Google concureaza acum cu Ryan Goslings si Emma Stone de la Hollywood.

 

Academia de Arte si Stiinte Cinematografice a numit Pearl, un film animat de scurt metraj creat de compania tech, printre filmele desemnate pentru cel mai bun film animat de scurt metraj din 2016. Dar Pearl nu este doar un film animat, a fost creat pentru realitatea virtuala, fiind primul film de acest gen care va fi luat in considerare pentru un Oscar.

 

Filmul de sase minute, despre care Adweek a scris vara trecuta, este o poveste despre o excursie tata-fiica care merg impreuna intr-o masina, ascultand muzica si urmandu-si visele din oras in oras. Filmul permite oamenilor sa vizualizeze productia Spotlight YouTube Series in mai multe moduri.

 

In timp ce oricine poate viziona in continuare versiunea 2-D, telespectatorii pot deschide filmul prin intermediul aplicatiei YouTube si pot roti telefonul la 360 de grade pentru a vedea diferite perspective ale calatoriei. Experienta cea mai captivanta, desigur, este vizionarea cu un set de casti VR, care le permite utilizatorilor sa se simta ca si cum s-ar afla in interiorul masinii.

 

Google concureaza cu Piper Pixar, un film non-VR despre un pui de pescarus care incearca sa-si gaseasca drumul. Alte filme din categorie sunt Borrowed Time, un film creat de doi veterani de la Pixar; Pear Cider and Cigarettes – finantat pe Kickstarter; si creatia canadiana Blind Vaysha.

 

Desi Pearl este primul film VR propus pentru un Oscar, nu este primul propus pentru un premiu mare. Oculus, compania detinuta de Facebook a castigat doua premii Emmy: unul pentru Henry si celalalt pentru Sleepy Hollow.

 

Totusi, prezenta la Oscaruri ar putea contribui la cresterea vizibilitatii altor initiative Google VR. Ar putea contribui si la cresterea interesului pentru Google View, headset-ul VR al companiei, lansat in toamna anului trecut, impreuna cu smartphone-ul Google Pixel.