Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Folosirea Realitatii Augmentate in Educatie

Realitatea augmentata ar putea schimba educatia in viitor

 

Realitatea augmentata ar putea avea implicatii promitatoare pentru lumea educatiei. Aceasta tehnologie este cel mai des vazuta in industria de divertisment si marketing, insa a inceput sa castige atentie in alte domenii mai pragmatice. Consumatorii au aratat un interesc crescand pentru realitatea augmentata, un interes care este mai clar printre consumatorii tineri care au crescut odata cu dezvoltarea tehnologiei mobile. Datorita interesului pe care tinerii il arata acestei tehnologii, folosirea ei in educatie incepe sa atraga mai multa atentie din partea scolilor.

 

 

Dispozitivele mobile sunt foarte populare printre tinerii consumatori

 

Conform unui raport publicat de Policy Exchange, o organizatie de binefacere cu sediul in Marea Britanie, aproximativ 71% dintre oamenii cu varste intre 16 si 24 de ani detin smartphone-uri.  

 

Daca in zilele noastre folosirea telefoanelor mobile si a laptopurilor in scoli este descurajata, in curand ele ar putea inlocui brosurile, cartile sau chiar profesorul. Una din principalele directii de dezvoltare a educatiei este integrarea tehnologiilor electronice, foarte folosite de tineri, in cadrul cursurilor. Dispozitivele mobile pot fi niste unelte educative foarte puternice, mai ales daca se folosesc de tehnologii interactive ca realitatea augmentata.

 

Realitatea augmentata face lectiile mai incitante si interesante datorita elementelor 3D, care ajuta profesorii sa ofere demonstratiile reale si spatiale. Folosind o camera web si un marker digital, programul vizualizeaza obiectul 3D pe ecranul calculatorului, indiferent de natura acestuia: un glob, o statuie sau o formula structurala a unei molecule. Programul poate fi folosit pentru a dezvolta vederea si orientarea in spatiu, pentru a prezenta obiecte si modele, precum si pentru a ilustra corpul uman. 

 

 

Universitatile isi arata interesul in realitatea augmentata

 

Realitatea augementata nu este straina lumii educatiei. Universitatea din Manchester se foloseste de ani de realitatea augmentata pentru proiectul sau Scarlet, care le ofera studentilor acces la carti rare si manuscrisuri prin intermediul dispozitivelor mobile. City University din Londra are, de asemenea, implementat un program numit Crearea Realitatatii Augmentate in Educatie (CARE), care se adreseaza problemelor de sanatate ale studentilor. 

 

Tehnologia interactiva ar putea face educatia mai eficienta

 

Realitatea augumentata impune folosirea codurilor QR. Aceste coduri pot fi scanate printr-un smartphone sau o tableta pentru a activa experienta de realitate augmentata. Codurile QR s-au dovedit astfel foarte eficiente, deoarece ofera acces rapid la continut digital. S-ar putea ca realitatea augmentata sa ajute la intrarea intr-o noua era a educatiei, unde studentii vor invata mai usor, deoarece vor accesa informatia printr-un mediu care este universal pentru aproape toti consumatorii: cel al tehnologiei mobile.

 

 

Sursa