Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

HDBaseT se extinde la IP

Alianta HDBaseT, grupul interprofesional insarcinat cu promovarea si avansarea standardului HDBaseT, a anuntat dezvoltarea unei extensii la standardul HDBaseT pentru a sprijini o specificatie HDBaseT over IP, si pentru a raspunde nevoilor in schimbare ale sectorului audiovizual.

 

 

 

HDBaseT over IP extinde capacitatile actuale ale solutiilor HDBaseT existente astazi si aduce mai multe avantaje, cum ar fi disponibilitatea unei solutii standardizate peste Ethernet physical layer (PHY), promovarea interoperabilitatii 5Play intre diferiti furnizori; conectarea lumilor traditionale pro AV si IP, in timp ce se valorifica instalatiile existente; versatilitatea sporita de a integra diferite produse, de la instalatii  in-room, point-to-point la instalatii large-scale, cross-campus; robustetea pro AV si calitatea serviciilor pentru sesiunile unicast si multicast, care nu sunt inca disponibile in solutiile alternative AV-over-IP de astazi; si conformitatea cu HDCP.

 

Introducerea HDBaseT peste un Ethernet PHY este un element cheie in vederea realizarii obiectivului aliantei de a oferi o abordare holistica tuturor cazurilor de utilizare si sectoarelor de piata, simplificand transmiterea unui volum mare de continut peste orice mediu.

 

“HDBaseT over IP aduce modularitate si o latime a domeniului de aplicare fara precedent solutiilor HDBaseT existente, disponibile astazi”, a declarat Micha Risling, presedintele comisiei de marketing HDBaseT Alliance. “Fie ca vorbim despre 10G, 5G, 2.5G, sau chiar 1G Ethernet PHY, HDBaseT over IP extinde domeniul de posibilitati pentru profesionistii din domeniul AV. Acesta permite clientilor nostri sa combine instalatiile traditionale HDBaseT cu HDBaseT-over-IP implementand retele in-room sau chiar cross-campus, cu usurinta si flexibilitate sporita. Prin standardizarea HDBaseT over IP, alianta continua sa satisfaca cerintele in schimbare ale industriei noastre “.

 

O solutie HDBaseT-over-IP a fost prezentata de Alianta HDBaseT la ISE 2017 .

 

Valens, fondatorul HDBaseT Alliance si dezvoltator al tehnologiei, a dezvoltat un proiect initial HDBaseT-over-IP care a fost acceptat de catre alianta HDBaseT. Alianta se asteapta sa lanseze propriul proiect pana in iunie 2017.