Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Imbunatatirea experientei vizitatorilor in muzee prin intermediul semnalizarii digitale

 

Unele dintre cele mai bune muzee sunt cele care atrag, educa si isi imbogatesc vizitatorii prin invatare activa si interactiune. Iata cateva domenii pe care ar trebui sa se concentreze profesionistii AV in 2021.

 

Ticketing/Lobby

 

Vizitatorii care intra in muzee au nevoie de optiuni de eliberare a biletelor simplificate. Software-ul de semnalizare digitala care ofera vizitatorilor o modalitate usoara de a plati prin intermediul chioscurilor accelereaza accesul in muzeu. O alta parte cruciala a experientei initiale a vizitatorilor o reprezinta zona de lobby. Video wall-urile digital signage pot intampina vizitatorii si pot prezenta exponate si evenimente care se desfasoara pe parcursul zilei.

 

In plus, sunt necesare sisteme wayfinding pentru a le arata clientilor cum sa acceseze diverse pavilioane si galerii. Conturarea fluxului clientilor prin muzeu este si mai esentiala acum, cu orientari de distantare sociala.

 

Experientele din magazinul de suveniruri/ zonele de luat masa

 

Multe facilitati utilizeaza afisaje simple cu ecran plat pentru a evidentia optiunile de luat masa, a promova articole pentru cadouri, obiecte de colectie si suveniruri in magazinele lor de cadouri. Placile de meniu digitale sunt cea mai buna optiune pentru restaurantele cu servire rapida (QSR) din muzee. Exista o multime de optiuni pentru pre-programarea continutului pentru anumite zile/ ore si multi au sabloane care ajuta la crearea designului perfect.

 

Calitatea de membru 

 

Muzeele dezvolta programe puternice pentru donatori si membri. Am remarcat mai multe muzee care utilizeaza video wall-uri si proiectii pentru a-si evidentia donatorii si pentru a stimula publicitatea corporativa. Acesta este, de asemenea, un domeniu care va trebui actualizat frecvent, asadar luati in considerare un software de semnalizare digitala, care este sigur si de incredere pentru a atrage clientii.

 

Expozitiile

 

Crearea de expozitii si materiale interactive care implica clienti din toate categoriile de varsta si baze de cunostinte poate fi complexa. Cum ii atragi pe clientii de acelasi nivel? Unii spun ca furnizeaza continut adecvat varstei si cunostintelor lor, iar altii ar spune ca prin crearea unei experiente care aprinde toate simturile.

 

Multe muzee folosesc software-ul de realitate augmentata (AR) care apropie vizitatorii si ii aduce pe oameni intr-o lume cu totul noua atunci cand interactioneaza. Clientii pot folosi AR prin intermediul telefoanelor inteligente, ochelarilor sau prin intermediul ecranelor tactile. Muzeele folosesc aceasta tehnologie pentru a aduce cu adevarat continutul la viata si pentru a-i ajuta pe vizitatori sa se conecteze la noi scene prin videoclipuri, text, imagini 3D si peisaje audio spatiale. Aceasta conexiune este ceea ce imbunatateste cu adevarat experienta vizitatorilor. Multi tehnologi considera ca incaperile sunt niste panze de pixeli infinite, care permit celor mai indraznete ganduri sa infloreasca. Unele dintre cele mai memorabile experiente dintr-un muzeu sunt cele care folosesc tehnologia de semnalizare digitala pentru a spune povestea si pentru a conecta clientii la epocile de demult.

 

Zonele de conferinta/ receptie

 

Multe muzee au zone de conferinte si receptii pentru adunari mari. In aceste locuri iluminatul, sunetul si imaginile pot juca un rol critic in crearea ambiantei. Aceste zone ar putea fi folosite ca centre de conferinte, sali de petreceri sau sali de sedinte. Indiferent, acestea sunt echipate de obicei cu sisteme modulare care pot fi scalate usor si rapid in functie de dimensiunea evenimentului. Aici vedem adesea ecrane de proiectie sau video wall-uri mobile. Evenimentele live necesita si elemente audio si de iluminat care pot oferi sunet de calitate si pot seta tonul camerei.

 

Viitorul semnalizarii digitale si al muzeelor

 

Pe masura ce vizitatorii incep sa reintre din nou in muzee, va fi important sa oferiti solutii de semnalizare digitala care sa ii incante, pastrandu-i in acelasi timp in siguranta. In acest mediu in continuă schimbare, viitorul ar putea parea incert, dar puteti paria ca profesionistii AV si tehnologia vor ajuta la definirea viitorului muzeelor.