Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Industria Pro AV a incheiat anul 2020 intr-o nota pozitiva

Indicele de vanzari AV din decembrie (AVI-S) a masurat 57,2, cu 2,5 puncte peste valoarea de 54,7 din noiembrie – care la randul ei a fost cu 1,5 puncte peste valoarea din octombrie.

 

 

Vara trecuta, echipa de informatii de piata AVIXA a estimat o crestere accelerata a industriei Pro AV pana la sfarsitul anului 2020. La scurt timp dupa aceasta predictie, indicele de afacei Pro AV din august si septembrie a scazut in mod dezamagitor, aratand doar un mic flux de crestere. Dar de atunci, cresterea a revenit si acum putem afirma acuratetea predictiei AVIXA.

 

Indicele de vanzari AV din decembrie (AVI-S) a masurat 57,2, cu 2,5 puncte peste valoarea de 54,7 din noiembrie – care la randul ei a fost cu 1,5 puncte peste valoarea din octombrie. Acesta este un nou record post-pandemic si reprezinta un ritm de crestere care ar fi fost aproximativ in intervalul normal pentru anii dinainte de pandemie.

 

Printre furnizorii din comunitatea globala AVIXA de statistici AV, 56,2 la suta au raportat o scadere semnificativa a veniturilor AV pentru intregul an, 24,8 la suta nu au raportat nicio modificare si 19 la suta au raportat o crestere semnificativa. Traducand acest lucru intr-un indice de difuzie asa cum este folosit pentru AVI-S, obtinem un indice de 31,4. Prin comparatie, acest indice ar fi fost al treilea cel mai slab din acest an: mai bun decat in martie (21,3) si aprilie (23,9), dar mai slab decat in mai (37,6). Aceasta masuratoare reflecta cat de dificil a fost 2020 pentru AV. Anul a fost o lovitura majora si avem nevoie de imbunatatiri semnificative pentru a ne recupera complet.

 

La nivel global, tarile se straduiesc sa lanseze vaccinuri pentru cetatenii lor. Proliferarea recenta a vaccinurilor aprobate creeaza o cale clara catre o intoarcere la viata normala, inclusiv renasterea mult asteptata a evenimentelor live. Dificultatile in administrarea dozelor disponibile se dovedesc mai mari decat se anticipase pana acum. Aceste probleme la nivelul distributiei risca sa amane revenirea la normal si ar trebui monitorizate cu atentie de catre factorii de decizie din intreprinderile care furnizeaza solutii AV in persoana.

 

Indicele de ocupare a fortei de munca AV (AVI-E) a crescut, de asemenea, pentru a doua luna consecutiv. Schimbarile in materie de ocupare a fortei de munca raman mai limitate decat cele din vanzari, intrucat indicele AVI-E din decembrie de 51,9 este doar putin peste indicele de 50 de modificari nete. Asta inseamna ca economia a pierdut de fapt locuri de munca pentru prima data de cand a inceput recuperarea in luna mai. 

 

 

„In viitor, observatorii ar trebui sa se astepte ca AVI-E sa ramana in urma AVI-S”, a spus Peter Hansen, analist economic, AVIXA. „Extinderea salarizarii este atat un risc, cat si o provocare pentru intreprinderi, ceea ce le face sa ezite mai mult sa o faca. Prin urmare, va trebui sa vedem o crestere continua puternica a vanzarilor inainte ca angajarile sa reinceapa. In ceea ce priveste recuperarea, veniturile vor ajunge la nivelurile dinainte de pandemie cu mult inainte ca ocuparea fortei de munca sa o faca.”

 

Raportul Pro AV Business Index este derivat dintr-un sondaj lunar al comunitatii AVIXA Insights, o comunitate de cercetare a membrilor industriei care urmareste tendintele de afaceri in domeniul AV comercial. Raportul cuprinde doi indici de difuzie: AV Sales Index (AVI-S) si AV Employment Index (AVI-E). In fiecare caz, un indice peste 50 indica o crestere a vanzarilor sau a activitatii de angajare.