Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Industria Pro AV globala va ajunge la 325 de miliarde de dolari in 2024

 

Industria audiovizuala profesionala globala va creste la peste 325 miliarde de dolari in 2024, de la 247 miliarde de dolari in 2019, potrivit previziunilor actualizate din noul raport “2019 AV Industry Outlook and Trends Analysis (IOTA) Global Summary”, produs de AVIXA. In general, cererea de produse si servicii Pro AV este determinata de cresterea PIB-ului in multe zone ale globului, deoarece industria Pro AV ofera solutii pentru aproape toate aspectele economiei.

 

“Cei care au urmarit previziunile anterioare ale AVIXA vor observa ca noile estimari reprezinta o revizuire in sens crescator”, a declarat Sean Wargo, directorul general al departamentului de studii de piata, AVIXA. “Cresterea previziunilor revizuite reflecta economiile puternice si cererea de noi produse si servicii. Cresterea veniturilor in Pro AV depaseste, de fapt, asteptarile privind cresterea PIB-ului la nivel mondial.”

 

Pentru prima data, noul raport IOTA include date suplimentare de la distribuitori si integratori pentru a urmari adaosul comercial aplicat de canalul Pro AV peste pretul de producator. In 2019, se estimeaza ca adaosurile comerciale vor reprezenta un venit suplimentar de 22 de miliarde de dolari la nivel mondial, inainte de contabilizarea veniturilor din servicii.

 

“Povestea industriei Pro AV este, in cele din urma, una despre valoarea adaugata oferita de distribuitori si furnizori in crearea de experiente exceptionale din materiile prime ale produselor AV”, a spus Wargo. “Aceasta poveste nu este completa daca nu se tine cont de aceasta valoare prin adaosurile comerciale aplicate de canal, deoarece acestea survin si optimizeaza hardware si servicii simultan. AVIXA contabilizeaza acum mai exact acest lucru in estimarile sale privind veniturile canalului.”

 

Pana la ultimul raport, America a reprezentat in mod constant cea mai mare regiune producatoare de venituri Pro AV. Noua previziune arata ca regiunea Asia-Pacific depaseste America in 2019. America reprezinta 89 miliarde dolari in venituri pentru 2019, in comparatie cu 90,6 miliarde dolari pentru APAC. Acest decalaj se ridica la peste 15 miliarde de dolari pana in 2024. Cresterea APAC este stimulata in parte de cererea regiunii pentru solutii de securitate, de supraveghere si de siguranta a vietii, care la randul sau stimuleaza cresterea segmentului de produse de streaming media, stocare si distributie (SMSD) . SMSD se estimeaza ca se va extinda la o rata anuala compusa de crestere (CAGR) de 10,5% in regiunea Asia-Pacific in perioada 2019-2024.

 

Se estimeaza ca piata Pro AV din America va continua sa se dezvolte, desi intr-un ritm mai lent decat APAC. Cu un CAGR de 4,7%, America va ajunge la venituri in valoare de 112 miliarde de dolari in 2024. Segmentul corporativ va reprezenta un factor major al cresterii pietei Pro AV pentru regiune, veniturile crescand la un CAGR de 4,2 la suta din 2019 pana in 2024. Cercetarea arata, de asemenea, o crestere a pietelor de sisteme de mediu si solutii de performanta si de divertisment.

 

Intre timp, Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) vor inregistra o crestere moderata de 4,5% CAGR pana in 2024, in ciuda provocarilor economice pe termen scurt. Regiunea va capta cel mai mare procentaj de venituri din echipamente audio dintre cele trei regiuni si se asteapta sa depaseasca America pe acest segment cu 6,7 miliarde de dolari in 2024. Veniturile provenite din ecrane video, in special LED, vor inregistra o crestere considerabila in EMEA. Acest segment de produse este prognozat sa creasca cu 8,4% in regiune in urmatorii cinci ani. Cea mai mare sursa de venituri din Pro AV din regiune este piata corporativa. Desi veniturile de pe piata corporativa din EMEA sunt mai mici decat veniturle din alte regiuni, aceasta piata de 18 miliarde de dolari este o parte esentiala a EMEA Pro AV.

 

Raportul IOTA a fost elaborat de AVIXA in colaborare cu IHS Markit. Metodologia de cercetare include contributiile producatorului, atat sub forma de orientari calitative cat si cantitative privind marimea si cresterea in cadrul diferitelor categorii de produse. Interviurile si colectarea ulterioara a datelor printre distribuitori, integratori si utilizatori finali ajuta la determinarea segmentarii produselor in solutii si pe piete. Metodologia de cercetare ajuta, de asemenea, la verificarea fluxului de produse, a oricarui adaos comercial proportional aplicat de furnizori si a serviciilor cu valoare adaugata vandute. Abordarea metodologica combinata face ca IOTA sa fie cel mai cuprinzator si mai reprezentativ raport al canalului Pro AV total de pe piata de astazi, potrivit AVIXA.

 

Sursa: www.svconline.com