Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Instalarea unui dispozitiv AV intr-o retea IP

Pentru a evita problemele atunci cand instalati un dispozitiv AV intr-o retea IP, este prudent sa examinati cu atentie procedura utilizata de dispozitiv atunci cand se conecteaza la reteaua respectiva. Anumiti parametri sunt necesari pentru a comunica cu alte dispozitive. Acestia sunt uneori obtinuti automat sau pot fi configurati manual.

 

 

Ce trebuie “sa stie”  dispozitivul? Trebuie sa aiba o adresa hardware locala pentru interfata sa fizica cu reteaua. Aceasta adresa mac de 48 de biti este atribuita de producatorul interfetei si este introdusa in fabrica. Mesajele sunt trimise intotdeauna de la adresa dispozitivului la adresa dispozitivului. De asemenea, dispozitivul va avea de obicei nevoie de o adresa IP, o masca de subretea si de o adresa IP a unui router local. Sa presupunem ca producatorul a livrat dispozitivul configurat pentru a obtine automat acesti parametri. Acest lucru se va face folosind DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol). Atunci cand dispozitivul este alimentat, acesta va trimite o cerere de difuzare DHCP in reteaua locala, solicitand o atribuire a configuratiei. Raspunsul va veni de la un server DHCP local. Adesea, acest server este instalat in routerul local. Cu un raspuns difuzat, serverul ii va spune dispozitivului adresa IP, masca de subretea si adresa IP a routerului. Unele sisteme utilizeaza serverul DHCP pentru a lansa alte servere de resurse cheie, cum ar fi un manager de apeluri, un server DNS sau un server de autentificare. Retineti ca solicitarea DHCP este trimisa ca o transmisie locala. Aceasta inseamna ca serverul DHCP trebuie sa fie pe aceeasi subretea locala ca si dispozitivul, deoarece transmisiile nu trec in mod normal prin routere catre alte retele.

 

 

Daca dispozitivul dvs. nu este configurat sa utilizeze DHCP, trebuie sa configurati manual adresa IP, masca de subretea si adresa IP a router-ului local. Daca webul urmeaza sa fie utilizat pentru comunicatii, va trebui sa introduceti o adresa a serverului DNS. Cu unul dintre parametri ar trebui sa fiti foarte atenti. Asigurati-va ca alegeti corect masca de subrtetea. Instalatorii au tendinta de a utiliza pur si simplu 255.255.255.0. Aceasta este o masca comuna. Totusi, este posibil ca celelalte dispozitive din reteaua dvs. sa utilizeze o alta masca, cum ar fi 255.0.0.0 sau 255.255.255.192. Daca utilizati o masca care nu se potriveste cu restul dispozitivelor din retea, s-ar putea sa platiti o penalizare severa pentru a rezolva problema, in timp ce trebuie sa detectati de ce anumite dispozitive pot comunica cu partenerii lor, iar altele nu.

  

Unele retele au dispozitive atasate care nu au o adresa locala a routerului. Cu alte cuvinte, ele sunt configurate doar cu o adresa IP si o masca. Intr-un astfel de design, comunicarea cu dispozitive din alte retele sau pe Internet este imposibila. In unele cazuri, dispozitivele gasesc automat configuratia lor prin intermediul unui protocol de proprietate. Acest lucru se intampla cu unele dispozitive audio. Adresele IP nu sunt necesare deoarece toate mesajele sunt trimise pe statia de retea locala la statie. De asemenea, aceste dispozitive nu pot comunica cu dispozitivele din alte retele sau cu Internetul. Depanarea unor astfel de sisteme poate fi dificila deoarece instrumentele comune, preccum ping si traceroute, nu vor functiona.