Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Integratorii AV au un avantaj competitiv atunci cand vine vorba de sistemele digital signage pentru spitale

Intr-un mediu din ce in ce mai competitiv, alimentat de numarul tot mai mare de spitale independente, pacientii au mai multe optiuni atunci cand vine vorba de alegerea unui spital. Din acest motiv, administratorii spitalelor de toate dimensiunile se concentreaza pe satisfactia pacientilor si pe crearea unui punct de diferentiere si a unui avantaj competitiv. Intr-un raport recent co-publicat de Beryl Institute si Catalyst Healthcare Research, 1.000 de administratori de spital au fost întrebati despre prioritatea lor principala cu privire la ingrijirea pacientilor. Optzeci si doua de procente au indicat faptul ca prioritatea numarul unu a fost imbunatatirea calitatii experienței generale a pacientului.

 

Anumite calitati – precum curatenia si securitatea – sunt standarde de asistenta medicala si asteptari ale pacientilor de baza, astfel ca spitalele trebuie sa caute servicii si caracteristici auxiliare pentru a crea un punct de diferentiere care sa influenteze in mod pozitiv parerile pacientilor. Avand in vedere acest lucru si luand in considerare timpul de asteptare al apacientilor in spitale si centre de tratament, datele sondajului din sectorul spitalicesc reflecta acum beneficiile inerente ale crearii unei experiente mai relaxante in sala de asteptare. O tendinta in acest domeniu este cresterea utilizarii imaginilor care determina relaxarea in sistemele si instalatiile digital signage.

 

Digital Signage: o potrivire naturala

 

Cercetarea sprijina beneficiile efectelor calmante ale imaginilor din natura in mediul urban interior. Acest concept este un fundament al biofiliei, un domeniu de design modern care se concentreaza pe efectele calmante ale imaginilor cu natura integrate in mediul urban. Biophilia se bazeaza pe faptul dovedit ca oamenii au o tendinta innascuta de a cauta legaturi cu natura, rezultand o stare naturala de relaxare atunci cand aceasta experienta este indeplinita.

 

Mai mult, cercetarea a constatat ca atunci cand imaginile cu natura sunt integrate in mediul urban interior, cum ar fi un spital, pot fi observate si masurate niveluri mai scazute de stres.

 

In 1984, Dr. Roger Ulrich, o figura foarte respectata asociata cu domeniul biofiliei, a studiat efectele unui mediu natural simulat (adica imagini, clipuri video etc.) intr-un cadru spitalicesc. Un obiectiv cheie al studiului a fost acela de a descoperi daca natura simulata- imagini imprimate si video – are acelasi efect calmant ca si natura adevarata.

 

 

Pentru studiu, o camera de spital a fost proiectata cu o pictura murala de inalta rezolutie cu plante si animale intr-un peisaj plin de culoare care incorporeaza imagini de inalta rezolutie cu plante si natura organica. Masuratorile nivelului de stres al pacientilor inainte si dupa testare (tensiunea arteriala, ritmul cardiac, frecventa respiratorie etc.) au aratat o reducere semnificativa a stresului, a ostilitatii si a comportamentului agresiv in randul pacientilor din acest mediu simulat.

 

Educare prin divertisment versus continut biofilic

 

In timp ce integrarea digital signage-ului in spitale se face de ani de zile, instalarea sistemelor digital signage dedicate prezentarii continutului biofilic cu scopul de a induce calmul este relativ noua.

 

 

Acest lucru a fost confirmat de un studiu realizat de Universitatea Cornell, care monitoriza nivelul de stres al pacientilor din diferite sali de asteptare, inclusiv una in care stirile TV rulau continuu. Studiul Cornell a constatat ca pacientilor le-a displacut programul de stiri si s-au simtit mai stresati pe masura ce timpul de asteptare a crescut. In medii care au inclus educare prin divertisment de marca, pentru serviciile efectuate de medic sau de spital, respondentii au fost, de asemenea, lipsiti de entuziasm. Studiul a constatat ca afisarea reclamelor in timpul asteptarii poate duce la supraincarcare informationala si senzoriala, contribuind la un sentiment sporit de stres si anxietate. Continutul biofilic, in schimb, nu a avut consecinte negative. De fapt, cercetatorii au descoperit ca nivelul de stres al pacientului a scazut in mediul bazat pe biofilie.

 

Avantajul competitiv

 

Tendinta de utilizare a sistemelor digital signage bazate pe biofilie in spitale este in crestere, dar este mai evidenta in spitalele particulare mai mici – cele care cauta un avantaj competitiv fata de spitalele de renume mai mari. 

 

Continutul bazat pe biofilie rezolva provocările

 

Un sistem digital signage bazat pe biofilie, instalat in mediul spitalicesc, rezolva o provocare de proiectare cu care se confrunta administratorii de spitale – stiind ca natura are un efect calmant asupra pacientilor, poate duce la scoruri mai mari de satisfactie – dar trebuie sa elimine obstacolele din calea integrarii plantelor vii si a nturii in mediul urban interior. Un sistem de afisare digital signage 4K UHD abordeaza acesata provocare prin afisarea de imagini vii, reale care, dupa cercetari si studii, s-a dovedit ca au aceleasi efecte de calmare ca si natura reala. Un alt plus pentru integratorii de sisteme este venitul recurent suplimentar care poate veni din acest continut, care este autorizat sa ruleze in spitale 24/7.

 

Intrucat operatiunile din domeniul medical – precum cabinetele medicale/ stomatologice si spitalele – incearca sa atraga noi pacienti intr-un mediu din ce in ce mai competitiv, spitalele trebuie sa priveasca dincolo de asteptarile  de baza ale pacientului, centrate pe curatenie si securitate. In acest sens, tendinta referitoare la integrarea biofiliei in mediile de sanatate este bine sustinuta. Utilizarea sistemelor digital signage de inalta rezolutie care afiseaza continut relaxant in salile de asteptare ofera acum integratorilor AV si administratorilor de spitale o cale naturala prin care pot creste satisfactia pacientilor si veniturile recurente.