Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

E-Learning este VIITORUL educatiei

 

 

Mai mult de cinci milioane si jumatate de studenti, reprezentand aproape 200 de tari sunt inscrisi in programul Massive Open Online Courses, sau MOOCs, oferit de Penn Online Learning Initiative.

 

Dar, potrivit directorului Penn Online Learning Initiative, Lauren Owens, aceste numere lasa o falsa impresie despre impactul pe care aceste cursuri il au asupra studentilor din intreaga lume.

“Cel mai mare avantaj este accesul”, a spus Owens. “[MOOCs] ofera informatii despre [Penn] pentru oamenii care nu au luat in considerare [Penn], inainte.”

Studentii care locuiesc in regiunile defavorizate ale lumii au acum acces la cursurile oferite de profesorii Penn. Desi cursurile nu sunt intotdeauna disponibile imediat pentru studentii Penn, unii profesori au folosit deja continutul dezvoltat pentru MOOCs in clasele lor.

 

David Bell, profesor la Wharton, este de parere ca MOOCs nu va inlocui complet educatia actuala – dar hibrizii au potentialul de a transforma invatamantul universitar.

 

Bell, ale carui cercetari se concentreaza pe impactul pe care internetul il are asupra magazinelor fizice, a explicat structura hibrid necesara educatiei, aratand spre dezvoltarea de magazine fizice Amazon care sa insoteasca site-ul.

“Un nou interes va fi piata [educatiei on-line], deoarece platformele universitare pentru invatamant on-line continua sa creasca”, a spus Bell.

Inainte ca MOOCs sa fie general acceptata ca o forma de succes a educatiei pe scara larga, multi oameni se temeau ca MOOCs va inlocui in cele din urma formele traditionale de educatie in salile de clasa. Dar Owens a spus ca beneficiile invatarii on-line depasesc orice amenintare potentiala pentru scolile din intraga lume.

 

Studentii si profesorii care participa la MOOCs pot dezvolta adesea relatii apropiate in ciuda lipsei unei relatii in persoana.

“Feedback-ul coplesitor este extrem de pozitiv”, a spus Owens. “Profesorii primesc scrisori efuzive de multumire si recunostinta, ceea ce este intr-adevar frumos.”

Si, in ceea ce priveste Penn, Owens crede ca poate folosi MOOCs pentru a-si largi aria de acoperire.

“La Penn, am folosit de multe ori platforme pentru a ajunge la noi categorii de public,” a spus Owens. “Milioanele de oameni care dau click pe Coursera și edX contribuie la numarul de elevi pe care ii avem.”