Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

IoT in educatie – 5 motive pentru care IoT merita un loc in clasa

Nu este un secret faptul ca internetul obiectelor (IoT) a devenit foarte popular in ultimii ani – Gartner estimeaza ca in 2017 vor fi utilizate 8,4 miliarde de dispozitive conectate, ceea ce reprezinta o crestere de 31% fata de 2016. Multe dintre aceste dispozitive conectate isi gasesc drumul in educatie. Iata cinci motive pentru care IoT si-a castigat locul in educatie si care este impactul pe care il poate avea asupra scolilor din perspectiva studentilor, profesorilor, administratorilor si chiar a parintilor.

 

 

1. Implicarea elevilor

 

Optzeci si unu la suta din profesionistii din educatie spun ca IoT va imbunatati implicarea elevilor, iar 36% spun ca au vazut deja un angajament imbunatatit al elevilor, potrivit sondajului CDW-G “Safety and Savings: IoT Opportunities in Education“. Dispozitivele precum laptopurile, tabletele si tabelele digitale sunt intalnite la tot pasul, insa multe instrumente IoT isi extind capacitatile pentru a imbunatati performantele elevilor. De exemplu, unele scoli au autobuze inteligente, care includ adesea Wi-Fi. Pentru elevii care nu au acces la internet acasa, aceasta poate insemna mai mult timp pentru a-si face temele si pentru a avea acces la instrumentele de invatare online.

 

 

2. Inovarea in clasa

 

In plus, 33% dintre scoli au observat o imbunatatire a angajamentului cadrelor didactice multumita IoT. De exemplu, tehnologia IoT care ii ajuta pe profesori sa faca prezenta salveaza timp, deoarece nu mai este nevoie de un apel nominal. Dispozitivele conectate la Internet, cum ar fi tabletele, combinate cu tehnologia analitica, ii pot ajuta pe profesori sa monitorizeze activitatea elevilor in timpul testelor sau al cursurilor si sa ofere o instruire mai agila și mai personalizata. Mai mult, cu ajutorul camerelor web inteligente elevii sa participe la cursuri virtual, iar profesorii pot colabora cu elevii din orice locatie.

 

3. Implicarea parintilor

 

Participarea parintilor este, de asemenea, importanta, dar incercarea de a le oferi informatii in orice moment este o provocare. Dispozitivele conectate la IoT pot fi de un real ajutor. Autobuzele scolare conectate care se sincronizeaza cu aplicatiile permit parintilor sa stie cand sa isi ia copiii din statia de autobuz sau cand sa se astepte sa ajunga acasa. Alertele de urgenta sub forma de text, declansate de senzorii IoT, pot fi trimise automat catre smartphone-urile parintilor. 

 

 

4. Imbunatatirea securitatii

 

Scolile care beneficiaza de IoT au constatat ca siguranta s-a imbunatatit datorita IoT. Incuietorile wireless, sistemele de control acces si camerele conectate – cele din urma fiind deja folosite de 48% dintre scoli – permit biroului principal sa vada oaspetii inainte sa li se permita intrarea in cladire si sa se asigure ca toate usile cladirii sunt blocate automat in acelasi timp in fiecare zi. Legitimatiile elevilor, cu cipuri de identificare a frecventelor radio – folosite in prezent de 26% dintre scoli – pot confirma identificarea tuturor elevilor care intra in cladire si pot fi folosite pentru a verifica daca toti elevii au iesit din cladire in timpul exercitiilor de incendiu sau in alte situatii de urgenta.

 

5. Economii de costuri si de energie

 

Punerea in aplicare a strategiei IoT este o investitie atat in timp, cat si in bani. Cu toate acestea, printr-o planificare atenta, scolile pot realiza economii de cost pe termen lung. 65% dintre profesionistii din educatie prevad ca utilizarea IoT va genera economii semnificative. 38% dintre scolile care utilizeaza IoT au vazut o imbunatatire a eficientei energetice datorita unor resurse cum ar fi sistemele inteligente de iluminare, sistemele HVAC inteligente si termostatele inteligente. Controland automat sistemul de iluminat si temperatura, si folosind aceste dispozitive numai atunci cand cladirea este ocupata, scolile isi pot reduce cheltuielile cu energia.

 

IoT si-a castigat locul in clasa – si cu elemente precum autobuzele inteligente – un loc in afara salii de clasa. In timp ce unele scoli pot avea inca ezitari, 81% spun ca beneficiile potentiale ale IoT depasesc riscurile. Mai mult, 82% dintre administratorii si profesorii chestionati de CDW-G se asteapta ca majoritatea scolilor sa integreze IoT in zonele functionale principale in urmatorii cinci ani. Cu un plan de implementare adecvat, scolile vor beneficia de avantajele tehnologiei IoT pentru studenti, profesori, parinti si administratori.