Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

IP in 2018 – o crestere a increderii pe piata

 

Datorita intregii activitati efectuate de producatorii de echipamente si de grupurile de standarde industriale, IP avanseaza si se maturizeaza, permitand radiodifuzoarilor sa ofere servicii mult mai eficiente. Ca rezultat, vedem o crestere a implementarii infrastructurilor IP. Radiodifuzorii si furnizorii de servicii si-au devansat planurile de investitii in solutii IP.

 

Avand in vedere cererea consumatorilor, care isi doresc mai mult continut pe un numar mai mare de dispozitive, radiodifuzorii sunt supusi unei presiuni crescute pentru a ajunge la o audienta tot mai larga cu bugete mai stricte. Prin urmare, necesitatea unor fluxuri de lucru eficiente, flexibile, care sa fie atat scalabile, cat si durabile, este esentiala. De asemenea, radiodifuzorii trebuie sa se adapteze usor la noile provocari ale fluxului de lucru. Solutiile IP ofera fluxuri de lucru care se pot mari sau se pot micsora, dupa cum este necesar, oferind o mai mare eficienta, permitand in acelasi timp radiodifuzorilor sa ofere mai mult continut mai multor spectatori pe mai multe dispozitive.

 

Unul dintre avantajele principale ale tehnologiei IP in aplicatiile de radiodifuziune este capacitatea de a separa video, audio si metadatele printr-o retea IP robusta – directionand fiecare piesa separat si reunindu-le din nou la final. Sincronizarea face posibila reunirea pieselor componente, exact asa cum trebuie, pentru a asigura livrarea continutului fara probleme de latenta sau de timp. Ca urmare, profesionistii beneficiaza de avantajele IP respectand in acelasi timp cerintele foarte specifice ale radiodifuziunii.

 

 

Stabilirea scenei pentru succesul IP

 

In urma cu doi ani, industria a inteles cat de important va deveni IP pentru fluxurile si pentru noile modalitati inovatoare de lucru – totusi, piata nu a avut incredere sa investeasca in solutii IP. Acest lucru s-a schimbat in 2017, cand au fost create conditiile necesare pentru urmatorii pasi catre migrarea IP.

 

In primul rand, am vazut lansarea unei game largi de produse care ofera conectivitate IP nativa si care sunt acum oferite de toti furnizorii cunoscuti. Aceste portofolii extinse de produse inseamna ca toate tipurile de semnale familiare si functionalitatile care au fost utilizate intr-un mediu SDI sunt disponibile acum intr-un mediu IP.

 

In al doilea rand, stabilirea standardelor SMPTE ST 2110, pe care se bazeaza aceste produse, a deschis calea pentru  mutarea industriei de radiodifuziune la IP. In consecinta, utilizatorii pot selecta solutiile cele mai bune de la mai multi furnizori, cu siguranta ca acestea vor functiona impreuna fara probleme.

 

Acum, cumparatorii doresc sa investeasca in oricare dintre solutiile care ofera conectivitate IP, deoarece inlocuiesc resursele intr-un ciclu obisnuit. Acesta este modul in care se va realiza cea mai mare parte a tranzitiei IP.

 

Radiodifuzorii, companiile OB si furnizorii de servicii beneficiaza acum de o eficienta mai mare a latimii de banda; performanta fiabila, rapida a nivelului SDI; transparenta totala a operatorului in mediile IP; rutare audio si video independenta; si, comutarea clara.

 

In cele din urma, implementarile reusite de catre adoptatorii timpurii au creat o incredere mai mare in industrie. Inainte de 2018, am vazut cereri de cotatii pentru solutii IP si SDI, acum vedem o serie de investitii de tip “all-IP”.

 

De la SDI la IP

 

Aceasta crestere a increderii pieteti a avut ca rezultat un numar tot mai mare de investitii mari in IP. Intrucat radiodifuzorii se orienteaza catre noi facilitati, facand investitii de milioane de euro in noua infrastructura, IP se afla in centrul strategiei lor.