Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Lumea Digitala – avantaje si dezavantaje

Ecranul tactil ne-a invadat viata. Monitorul este o sursa neintrerupta de informatii. Comunicarea este digitala. Si totusi, viata non-digitala exista chiar si in zona business unde tendinta este de a elimina hartia, plasticul sau orice alt suport material in favoarea tehnologiei moderne. Asta pentru ca un business este guvernat de regula profitabilitatii si, in foarte multe cazuri, echipamentele pe care le putem deja considera “clasice” sunt mai utile, mai rapide, mai eficiente pentru anumite sarcini zilnice.

Pana cand se va folosi pe scara larga Google Wallet sau smartphone-ul pentru cumparaturi va mai trece ceva timp, iar pana atunci vom vedea in continuare la casa de marcat bonuri tiparite pe imprimante termice extrem de rapid si extrem de avantajoase pentru supermarket. Pana cand se va inventa si folosi pe scara larga ambalajul care se autodistruge sau se transforma in cine stie ce lichid numai bun de pus in rezervorul masinii, vom folosi in continuare clasicul carton sau PET-ul ce poate fi depozitat pana la reciclare ocupand cat mai putin loc folosind o presa de balotat.

Echipamente care par oarecum destul de banale se dovedesc extrem de eficiente in activitatea unei afaceri si cu siguranta nu vor disparea foarte repede din birouri, din magazine, din lista de achizitii a unei companii.

De fapt, dincolo de ceea ce inseamna IT, telecomunicatii si gestiunea datelor, companiile si angajatii se bazeaza inca destul de mult pe solutii non-digitale care sunt proiectate si optimizate cu ajutorul creierului artificial. Solutiile clasice sunt mai la indemana. Simpla agenda de hartie se poate dovedi mai eficienta decat un program de gestiune al activitatilor, iar cartea de vizita are un efect mai puternic decat semnatura electronica. Vom mai folosi mult timp de acum incolo bibliorafturi pentru gestiunea documentelor sau cartile de vizita tiparite pentru a lasa o impresie buna la o intalnire de afaceri.

Tehnologia evolueaza, dar nu atat de rapid. Lucrurile se schimba, dar nu peste noapte astfel ca folosim in continuare inventiile secolelor trecute avand in acelasi timp o viata civiilizata, moderna intr-un secol amestecat de idei revolutionare si solutii putem spune, vintage. Iar acest lucru nu este neaparat rau pentru ca putini dintre noi ne-am dori sa traim intr-o lume guvernata doar de linii de cod si butoane de acces, care sa functioneze doar atunci cand recunosc o amprenta digitala sau retina.

Lumea palpabila, a obiectelor ce le poti controla fara un software integrat va continua sa existe.

 
Sursa: https://www.b1.ro/stiri/high-tech/exista-viata-dincolo-de-lumea-digitala-69332.html