Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Tranzitia la smartphone-uri ca dispozitive preferate pentru vizionarea continutului video

Accenture declara ca OTT a “imputernicit consumatorii” sa acceseze continuturi pe mai multe dispozitive.

 

 

Procentul consumatorilor care prefera sa vizioneze emisiunile TV pe televizoare a scazut cu 55% in ultimul an, a declarat compania de cercetare de piata Accenture.

 

Ca parte a studiului “Digital Consumer Survey 2017”, firma de cercetare de piata a chestionat 26 000 de consumatori din 26 de tari in perioada octombrie-noiembrie 2016. Procentul consumatorilor care prefera sa urmareasca emisiunile TV pe un televizor real a scazut la 23%, de la 52% in 2015 si 65% in 2014.

 

Printre constatarile cele mai importante:

 

  • Patruzeci si doi la suta dintre consumatori prefera sa vizioneze emisiunile TV pe un laptop sau desktop, de la 32 la suta in aceeasi perioada a anului trecut.
  • Treisprezece la suta prefera să vizioneze emisiunile TV pe un smartphone comparativ cu 10% anul trecut.
  • Nouasprezece la suta prefera sa urmareasca programele sportivel pe un televizor, in scadere de la 38% in 2015.

 

Nu este surprinzator faptul ca smartphone-ul devine dispozitivul preferat pentru vizionarea clipurilor video scurte, 41% dintre respondenti spunand ca ar prefera sa le vizioneze pe un dispozitiv mobil. In crestere de la 28 la suta in 2015. Desi laptop-urile si computerele desktop sunt inca dispozitivele preferate pentru vizionarea clipuri scurte, procentul a scazut la 44 la suta, de la 47 la suta anul trecut.

 

 

Consumatorii care preferau vizionarea clipurilor scurte pe televizoare a scazut la 5%, de la 16% in 2015.

 

“Aceasta schimbare rapida a preferintelor consumatorilor se datoreaza confortului sporit, disponibilitatii si calitatii continutului mai personalizat si mai convingator pe laptop-uri si desktop si pe smartphone-uri”, a declarat Gavin Mann, director general al diviziei de televiziune Accenture. “Impulsul masiv si accelerat al companiilor de comunicatii si mass-media de a oferi un continut omniprezent a permis consumatorilor sa acceseze continut de inalta calitate pe mai multe dispozitive.”