Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Mediile hibride: “urmatorul normal”

Pe masura ce pietele de afaceri si educatie continua tranzitia, combinatia dintre tehnologia colaborativa si spatiile sigure deschide calea de urmat.

 

 

Deoarece multe companii si scoli din intreaga lume isi redeschid provizoriu usile, integratorii se afla in situatia unica de a oferi instrumentele de colaborare potrivite si solutiile de spatiu sigur pentru prezent si pentru viitor.

 

COVID-19 a avut un impact asupra tuturor aspectelor vietii – si influenta sa asupra mediului de afaceri si a celui educational nu face exceptie. A fortat scolile si companiile sa vada beneficiile modelelor remote si hibrid. Si mai mult, a declansat o schimbare monumentala in gandire, oferind profesionistilor din afaceri si profesorilor sansa de a-si reinventa spatiile de lucru si salile de clasa.

 

Pentru integratori, acest lucru se traduce printr-o oportunitate incredibila de a oferi mixul potrivit de produse si servicii catre intreprinderi si spatii de invatamant care gestioneaza acum angajati și studenti in-persoana si online simultan.

 

Avand in vedere faptul ca piata AV este pe cale sa-si revina, nu exista un moment mai bun pentru integratori sa isi consolideze planurile din al patrulea trimestru si sa se pozitioneze ca furnizori de solutii strategice pentru 2021 si nu numai.

 

Conform editiei COVID-19 a “AVIXA Industry Outlook and Trends Analysis” lansata in aceasta vara, piata totala AV din America a fost de 93 de miliarde de dolari in 2019. Desi se asteapta ca piata sa scada cu 8% in 2020 din cauza pandemiei, AVIXA prognozeaza o recuperare completa pana in 2022 si o piata totala de 108 miliarde de dolari pana in 2025.

 

Un peisaj in schimbare

 

Peisajul pentru restul anului 2020 si pana in 2021 este de asteptat sa fie un amestec de conectivitate remote, in persoana si hibrida – nu numai in spatiile educationale si corporative, ci si in retail, restaurante, aeroporturi si hoteluri. Chiar si intr-un scenariu post-pandemic, este probabil ca modelul hibrid sa continue si poate deveni permanent.

 

 

In educatie, o zona pregatita de mult timp pentru schimbari majore permise de tehnologiile digitale, exista noi modele de invatare, predare si planificare a spaiului de la invatatmantul preuniversitar pana la invatamantul superior. Clasele traditionale evolueaza in spații care necesita sisteme hibride si flexibile pentru invatarea mixta a lectiilor. De exemplu, o sala de clasa ar putea avea nevoie de ecrane digitale pentru a permite elevilor din clasa sa-si vada colegii care invata de acasa. Solutiile multicamera, microfoanele si sistemele de sunet pot oferi, de asemenea, o comunicare, participare si experienta in sala de clasa imbunatatite pentru toti.

 

Si locul de munca sufera o transformare unica. Deoarece unii angajati pot alege sa se intoarca la birou, in timp ce alții continua sa lucreze remote, clientii trebuie sa fie gata sa ofere o colaborare flexibila, scalabila si fara probleme. Birourile sunt in continuare reconfigurate cu o nevoie de medii fara atingere (touchless), cum ar fi ecranele montate pe perete, care servesc drept table virtuale.

 

 
 

Dar, probabil, cea mai importanta este nevoia de a crea spatii sigure. Aceasta variaza de la punctele de intrare (cu kiosk-uri de detectare a febrei fara contact si statii de igienizare a mainilor) la gestionarea gradului de ocupare si a distantarii sociale (fluxul de trafic si numararea persoanelor) pana la dulapuri automate si preluare si livrare fara contact. Semnalizarea digitala poate comunica actualizari privind datele, de la modelele de trafic la informatiile despre spatiul de intalnire si mesageria zilnica. Si locurile de munca, la fel ca spatiile de invatamant, vor fi reorganizate cu design HVAC, flux de aer si senzori pentru a alerta managerii cladirii daca apar probleme.

 
Solutii organizate pentru clienti

 

Implicatiile alegerii unei optiuni in favoarea alteia pot fi coplesitoare pentru clienti. Si acum, mai mult ca oricand, este vorba de a face strategii cu clientii pentru a-i ajuta sa-si determine obiectivele pe termen scurt si lung, pentru ca apoi sa-i indrumati pentru a face cele mai bune selectii posibile.

 

Acei integratori care ofera indrumari si optiuni continue clientilor – care sunt probabil in diferite etape de transformare digitala – vor avea de castigat. Cu gama de instrumente tehnologice disponibile astazi, companiile si institutiile academice trebuie sa fie pregatite sa colaboreze la cele mai înalte niveluri pentru a supravietui.

 

Deoarece predarea/ invatarea hibrida si stilurile de lucru hibride se dovedesc a fi de succes si avantajoase, este clar ca adoptam urmatorul normal. Colaborarea perfecta si siguranta sporita vor conduce evolutia acum si in anul urmator. Privind mai departe in viitor, companiile si scolile de top nu se vor multumi cu „continuitate” – vor trebui sa valorifice instrumentele AV si de colaborare de noua generatie pentru a le permite elevilor, personalului si lucratorilor sa evolueze constant, sa invete si sa se perfectioneze in spatii sigure.