Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Milenialii continua sa vizioneze mai multe lucruri pe TV decat oriunde altundeva

 

Milenialii continua urmareasca o multime de posturi TV. De fapt, ei urmaresc mai mult continut video pe televizoarele obisnuite decat pe computere sau pe dispozitivele mobile.

 

Milenialii cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani – care au declarat ca sunt liderii revolutiei de “taiere a cablului” – petrec mai mult timp in fata televizorului traditional decat la masa, la cumparaturi sau pe YouTube. Video Advertising Bureau a analizat date de la Nielsen, Bureau of Labor Statistics, si ComScore, si a afirmat ca televiziunea este in continuare cea mai buna modalitate de a ajunge la publicul tanar. In medie, un millennial petrece trei ore pe zi uitandu-se la TV – inclusiv TV live, DVR si vizionare decalata (dar nu aplicatii precum Netflix pe un smart TV, de exemplu) – comparativ cu alte activitati, a aratat raportul.

 

 

Intr-o luna obisnuita, milenialii urmaresc mai multe videoclipuri pe televizoare decat pe platformele populare, precum YouTube, Facebook, Instagram, Netflix, Twitch, Hulu, Amazon, Twitter si Snapchat. Iar adultii petrec, in general, si mai mult timp in fata televizorului.

 

 

Deci, in timp ce televizoarele dispar din casele noastre, ele inca domina vizionarea.

 

Dar televizoarele nu mai sunt doar pentru televiziunea traditionala. Televizoarele inteligente, playerele media precum Google Chromecast si Apple TV, consolele de jocuri precum PlayStation 4 si alte dispozitive ne permit sa redam multe alte lucruri pe televizoare, in afara de programelor TV live. Tot mai mult, aceasta inseamna servicii de streaming precum YouTube si Netflix, pe care furnizorii de televiziune cu plata si retelele TV le concureaza.

 

YouTube, cea mai populara platforma video printre mileniali dupa televiziune, spune ca acum oamenii urmaresc 100 de milioane de ore pe zi din clipurile sale video pe televizoare, aproximativ 10% din continutul video urmarit zilnic pe aceasta platforma. Si a anuntat ca va avea in curand un serviciu propriu de streaming TV live, YouTube TV, chiar si pe mai multe televizoare, prin playere media precum Apple TV si XBox One si televizoare inteligente de la producatori precum Sony si Samsung. Anterior, aplicatia live-TV a fost disponibila doar pe desktop, mobil sau pe propriul media player Google, Chromecast.

 

Facebook a lansat, de asemenea, la inceputul acestui an, o aplicatie video care este disponibila doar pentru televizoare. Si Netflix, care a numarat mai multi abonati decat televiziunea prin cablu pentru prima data in acest an, a declarat ca majoritatea vizionarilor pe platforma sa au loc pe televizoare sau pe desktop.

 

Streaming-ul invadeaza oficial televiziunea.