Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Ne uitam in continuare la TV, dar vizionam mai putine canale

Pe masura ce peisajul de televiziune continua sa se schimbe si sa se redefineasca, numarul de canale la care telespectatorii se uita si timpul de vizionare continua sa scada.

 


 

Raportul privind totalul audientei intocmit de Nielsen (Nielsen Total Audience Report) pentru al doilea trimestru al anului 2016 a constatat ca adultii se uita la TV aproximativ patru ore si noua minute pe zi, cu o scadere de doua minute fata de Q2 2015. Desi declinul nu a fost la fel de abrupt ca in perioada T2 2014 – Q2 2015 (opt minute), vizionare TV in direct si-a continuat declinul constant in fata unei concurente crescute.

 

 

In timp ce vizionarea TV scade, scade si procentajul de canale la care telespectatorii se uita de fapt, potrivit raportului. Aceasta ar putea parea o concluzie evidenta, dar pentru ca exista o schimbare permanenta a piatei de televiziune, nimic nu poate fi luat ca atare.
 

In medie, spectatorii adulti se uita la 9,6% din canalele de televiziune care le sunt oferite de furnizorii traditionali de cablu – in scadere de la 10,6% in luna mai a anului 2014.

 

Telespectatorii afro-americani, care se uita cel mai mult la TV din orice grup, vizioneaza in medie, 11,3% din canalele receptionate, la fel ca in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit raportului. Procentul de canale vizionate de hispanici a urcat de la 9,0% in 2015 la 9,1% in 2016, in timp ce procentul de canale vizionate de asiatici a scazut la 7,4%, de la 7,7% in aceeasi perioada.
 

Telespectatorii adulti cu acces la canalele video-on-demand, cum sunt Netflix si Hulu au urmarit, in medie, cu 1.2 mai putine canale, potrivit raportului.

 

Datele publicate in raportul realizat de Nielsen sugereaza crearea de pachete cu mai putine canale si mai putine retele de cablu, decat gama traditionala de baza.

 

Daca tendintele actuale de vizionare continua sa scada in acelasi ritm in urmatoarele cateva trimestre, promovarea conceptului ”mai putin este mai mult” va creste foarte mult.