Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Noile tehnologii video cresc eficienta intreprinderilor si reduc TCO

 

Intrucat intreprinderile cauta noi modalitati de a imbunatati productivitatea si de a reduce costurile, o zona in crestere rapida este utilizarea mai strategica a comunicatiilor video si vizuale – in orice, de la accelerarea procesului de comanda a clientilor pana la consolidarea colaborarii dintre angajati si imbunatatirea securitatii in zonele sensibile. Comunicarea are loc prin video wall-uri, semnalizare digitala, tablouri de bord de inalta performanta si factori de forma asociati. Desfasurarea eficace si eficienta a solutiilor video si vizuale poate creste semnificativ eficienta operationala si reduce costul total de proprietate (TCO), oferind in acelasi timp experiente vizuale de inalta calitate.

 

In general, intreprinderile nu reusesc sa inteleaga potentialul de optimizare a comunicatiilor video si vizuale din unul sau mai multe dintre urmatoarele motive:

 

  • Echipele manageriale vad video-ul ca o serie de solutii clasice, cum ar fi cele pentru camere de control, implicarea clientilor sau operatiuni. Nu reusesc sa se gandeasca la video ca la o oportunitate integrata, la nivel de intreprindere.

 

  • Echipele IT au preluat functia AV gestionata anterior de o echipa AV separata. Ca atare, acestea pot avea mai putina experienta si/ sau resurse pentru a identifica si implementa solutii de comunicatii video si vizuale optime.

 

  • Organizatia a implementat solutii de comunicatii video/ vizuale cu o tehnologie care acum este depasita, dar nu reuseste sa vada beneficiile unor solutii noi, precum AV-over-IP.

 

  • Solutiile anterioare s-au incadrat intr-una dintre cele doua categorii: prima este reprezentata de solutii complexe, costisitoare, care necesita costuri de implementare si intretinere ridicate, iar a doua este reprezentata de solutii low-end care s-au dovedit nesigure si/ sau instabile.

 

  • Trei tendinte elimina acum barierele pentru adoptarea de comunicatii video si vizuale la nivelul intregii intreprinderi: numarul tot mai mare de utilizari relevante, imbunatatirea performanței acestor solutii si reducerea costurilor si a expertizei tehnice necesare pentru implementare.

 

Mai intai, SaaS a luat intreprinderile cu asalt si a creat noi eficiente si oportunitati de colaborare in domenii precum automatizarea proceselor si productivitatea operationala. SaaS reduce, de asemenea, costurile de operare prin eliminarea “networking friction”, cum ar fi lucrul cu versiuni depasite ale software-ului si care se bazeaza pe un hardware scump si deseori ineficient.

 

In acelasi timp, comunicatiile video si vizuale cresc rapid pe diferite piete, variind de la asistenta medicala la ospitalitate, productie, telecomunicatii si multe altele. Functiile intreprinderii in crestere rapida includ camere de control, sali de sedinte, vizualizarea datelor executive, productie/ logistica si alte domenii. 

 

O a treia tendinta, AV over IP, continua, de asemnea, sa prolifereze – AV-over-IP se defineste ca fiind construirea capacitatilor de comunicatii video si vizuale prin intermediul retelele de voce si date existente, spre deosebire de crearea de retele AV distincte. 

 

Pana de curand, chiar si in arhitecturile AV-over-IP, solutiile de comunicatii video si vizuale s-au bazat pe o abundenta de hardware, reducand tendinta SaaS. Acest hardware include, dar nu se limiteaza la playere media, terminale usoare, cabluri si prelungitoare. Aceste componente hardware pot fi costisitoare, nesigure si se invechesc rapid.

 

Astazi, apare o noua varietate de solutii de retea video si vizuala, care se bazeaza pe tendintele SaaS si AV-over-IP si permite intreprinderilor sa incorporeze mai agresiv video in activitatile de zi cu zi.

 

In timp ce nevoile fiecarei intreprinderi sunt unice, atunci cand cereceteaza solutii pentru a crea o platforma de comunicatii video si vizuale, exista anumite caracteristici pe care intreprinderile ar trebui sa le ia considere, care le vor ajuta sa isi maximizeze rentabilitatea investiilor:

 

Solutia ar trebui sa permita echipelor IT sa obtina continut din orice sursa – PC-uri si servere interne, fluxuri live si cloud – fara sa a implementa hardware suplimentar. Solutia ar trebui sa fie, de asemenea, capabila sa gestioneze continutul in mai multe formate pentru a fi utilizat in aplicatii atat de variate, precum camere de control si semnalizare digitala.

 

La exterior, software-ul incorporat in ecranele inteligente ar trebui sa inlocuiasca terminalele usoare, playerele media, cablurile, prelungitoarele si alte componente hardware. De asemenea, software-ul ar trebui sa permita functii avansate, cum ar fi crearea de zone, programarea, spatiul de stocare in cloud, sincronizarea afisajelor pentru video wall-uri si multe altele.

 

Solutia ar trebui sa poata gestiona videoclipuri si imagini vizuale la orice rezolutie si de orice dimensiune pentru a sustine cat mai multe afisaje, dupa cum este necesar; in unele implementari, ar putea fi vorba chiar de mai mult de 100 de display-uri. 

 

Solutia trebuie sa fie scalabila pentru o gama larga de nevoi de comunicare la nivel de intreprindere. Acestea pot varia de la eficientizarea operatiunilor pe un etaj din fabrica, partajarea datelor pentru echipele executive, gestionarea salilor de control, facilitarea colaborarii intre echipele din mai multe locatii, implicarea clientilor care viziteaza un birou sau o locație de retail si multe altele. Echipele manageriale ar trebui sa ia in considerare si utilizari mai inovatoare, cum ar fi oferirea de servicii de telemedicina angajatilor lor.