Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Noua tehnologie inseamna noi oportunitati pentru integratorii AV

 

Participantii la CI Summit spun ca 5G, 8K si 16K, realitatea augmentata si virtuala si modelele bazate pe servicii inseamna noi oportunitati pentru integratorii AV.

 

Orice integrator AV care nu a facut trecerea la un model bazat pe servicii pana acum a pierdut mult mai multe afaceri in ultimele noua luni de la izbucnirea coronavirusului decat era necesar.

 

Trista realitate este abordarea limitata privind integrarea AV – cu accent doar pe vanzarea de echipamente si instalarea sistemelor AV pentru clienti – care ar putea fi sfarsitul multor companii care traiau de la un proiect la altul, mai ales ca proiectele s-au redus semnificativ inca din primavara.

 

In sesiunea „Take Your Business to New Heights with New Technologies” a Total Tech Summit, trei lideri din industria AV au evidentiat importanta unei componente de servicii pentru firma dvs. de integrare AV, printre alte tehnologii care ar putea face ca lunile grele din viitor sa fie putin mai usor de gestionat.

 

„Poate fi un dezavantaj pentru clientii dvs. sa adaugati mai multe platforme, dar dispozitivelor le puteti face un refresh  acum”, a declarat Mike Walsh, DGI Communications. „Puteti monitoriza lucrurile proactiv.”

 

Acest lucru va va permite sa furnizați informatii mai complete clientilor despre probleme si solutii posibile.

 

Echipa DGI cauta tendinte in datele pe care le colecteaza prin monitorizarea de la distanta si identifica elementele sau problemele care continua sa apara, rezolvandu-le deseori chiar inainte de a le semnala clientii ca ceva nu este in regula.

 

Robert Mathews de la AVI Systems spune ca este „atat de important” ca integratorii AV sa aibă astazi un birou de service.

 

„Atata timp cat veti avea capacitatile potrivite, va fi un model bun”, a spus el. „Una este sa poti furniza un echipament si alta este sa il poti monitoriza si deservi.”

 

Patrick Kinsella, de la 1Path, spune ca integratorii AV au „responsabilitatea de a oferi un birou de service”, mai ales ca complexitatea sistemelor de integrare AV creste.

 

„Am trecut de la instruirea clientilor nostri cu privire la modul de utilizare a sistemelor lor la gestionarea completa a acestora pentru ei”, a spus el. „Pe masura ce datele devin mai complexe, integratorul va furniza informatiile de care are nevoie clientul pentru a lua decizii mai bune pentru afacerile sale.”

 

 

Imageini termice, 16K, 5G, AR, VR si multe altele

 

Imaginile termice si senzorii de ocupare au devenit instrumente majore care ajuta companiile din toate verticalele sa gestioneze multimile si sa tina oamenii cat mai in siguranta pe masura ce pandemia COVID-19 continua sa se raspandeasca in intreaga lume.

 

Integratorii AV vor fi ocupati cu instalarea sistemelor, dar nu este chiar floare la ureche.

 

„Imagistica termica nu este ceva ce poate fi luat in deradere”, a spus Mathews. „Nu este un dispozitiv medical sau un produs de ingrijire a sanatatii, dar va oferi niste informatii valoroase.”

 

Doar ce si cate informatii ofera aceasta este o intrebare, a spus Kinsella.

 

„Incepeti sa bateti la usa conformitatii HIPAA”, a spus el, referindu-se la legislatia care protejeaza informatiile personale de sanatate ale pacientilor.

 

Semnalizarea digitala a devenit si mai importanta in aceste zile, deoarece oamenii doresc si au nevoie de informatii despre magazine, restaurante, hoteluri si alte cladiri in care doresc sa intre Asta inseamna un accent sporit pe furnizarea rapida a continutului potrivit pentru oameni, a spus Walsh.

 

„Una dintre cele mai mari probleme pe care a avut-o intotdeauna semnalizarea digitala este continutul”, a spus el. „Daca continutul nu este captivant, pierzi publicul.”

 

Semnalizarea digitala are un singur rol principal, a spus Mathews: „sa transmita un mesaj”.

 

Kinsella a atras atentia asupra „responsabilitatii partajate intre proprietarul si creatorul” continutului de semnalizare digitala pentru a se asigura ca mesajul livrat este captivant si informativ.

 

Mathews a numit 5G „o masina sport cu adevarat rapida, care va ramane blocata pe prima banda pentru o vreme”. El vede un mare potential in telesanatate si invatare la distanta folosind 5G si toate capacitățile pe care dezvoltatorii sai le propun.

 

Kinsella noteaza ca nu toate experientele 5G vor fi la fel, in functie de operatorul care le livreaza, dar nu este o idee rea sa investesti in camere video imbunatatite, care vor contribui la o colaborare mai buna si ar putea insemna un sunet mai bun cu anularea zgomotului la un moment dat.

 

4K devine in cele din urma un element de baza in majoritatea segmentelor industriei AV, dar s-a vorbit despre 8K si 16K aproape de la introducerea 4K, asadar cand va deveni rezolutia atat de fina incat sa nu exista nicio diferenta vizibila pentru majoritatea oamenilor?

 

„Exista inca posibilitatea de a avea o rezolutie mai buna, chiar si în 4K,” a spus Walsh, mentionand ca aplicatiile medicale pot folosi intotdeauna imagini mai detaliate.

 

„Un lucru esential este modul in care vom obtine continutul”, a spus Mathews. „Cealalta intrebare este daca vrem sa vedem plaja sau firele de nisip”. Oamenii trebuie sa stea la 60 cm sau mai putin de un ecran de 50 inci echipat cu 8K pentru a vedea diferenta, a spus el.

 

El vede potențialul unei cresteri solide a tehnologiei portabile si a realitatii augmentate.

 

Realitatea augmentata (RA) poate fi utilizata pe santierele de construcție prin intermediul software-ului de modelare a informatiilor despre cladiri.

 

Comercianții cu amanuntul ar putea folosi RA pentru a spori cumparaturile online, a spus Kinsella, iar companiile ar putea sa o implementeze mai des pentru a reduce bugetele de calatorie si divertisment.

 

„Este extraordinar sa vedem unde ne va duce aceasta tehnologie”, a spus Mathews.

 

Kinsella stie ca va exista o piata pentru afisaje video de inalta rezoluție, orice ar fi.

 

„La fel cum audiofilii sustin ca pot auzi diferenta dintre cateva difuzoare de inalta rezolutie, vor exista si cei care vor cumpara noutatea 8K si 16K, a spus el. „Totusi, nu vad adoptarea in masa a 16K, mai ales in industria cinematografica si TV.”

 

Walsh si echipa DGI se bazeaza de o vreme pe realitatea virtuala pentru a-si ajuta clientii sa inteleaga cum se vor simti si cum vor suna sistemele lor AV integrate inainte de a fi instalate.

 

Clientii DGI pot testa acustica, microfoanele, difuzoarele si alte elemente ale sistemelor prin intermediul platformei VR pe care compania a instalat-o in sediul sau central, a spus Walsh.