Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Nu toate dispozitivele AV digitale trebuie sa fie conectate in retea

Cum satisfac solutiile alternative nevoile unor spatii de colaborare mici si a unor spatii huddle?

 

 

Confluenta dintre o noua forta de munca mobila si costurile ridicate ale imobilelor au determinat managerii sa creeze o utilizare mai eficienta a spatiului de care dispun. Aceasta tendinta a determinat, de asemenea, crearea unor spatii de intalnire mai mici. Conform unui studiu realizat de Gensler Research in 2016 “inovatorii petrec mai putin timp in propriile birouri, in schimb, colaboreaza si socializeaza in sali de conferinte, zone de intalniri deschise si cafenele”.

 

Pe masura ce universul AV in retea continua sa se extinda, graba de a pune in retea toate echipamentele si dispozitivele AV digitale poate depasi ceea ce este necesar din punct de vedere practic sau fiscal pentru fiecare aplicatie. Solutiile rentabile, “point-to-point”, integrate si independente completeaza nevoia spatiilor de colaborare mici si a spatiilor huddle.

 

 

De obicei, industria AV s-a concentrat pe sali de conferinte si de intalniri high-end, cu conexiuni multiple pentru laptop-uri, un panou de control, un codec pentru videoconferinte, un switcher matrice, microfoane de masa si un difuzor.

“In camerele cele mai basic, este posibil sa aveti doar un laptop pe care sa doriti sa il conectati pentru a obtineti o imagine pe ecran”, a spus Daniel Jackson, directorul Enterprise Technology la Crestron. “Exista o cerere mare pentru aceste sisteme ieftine si simple care ofera o solutie utila si necesara.”

Crestron si alte companii de control ofera produse independente care nu necesita sisteme de control AV de proprietate. Aceasta tactica ar putea parea riscanta atunci cand majoritatea companiilor vor sa-si asigure proprietatea asupra intregului sistem AV. Porsche si-a urmarit clientii care cumparau SUV-uri de la Land Rover aproape doua decenii  inainte de a oferi modelul Cayenne.

 

Flexibil si scalabil

 

Pentru o organizatie care alege sa instaleze solutii independente – fie pentru prezentari, switch-uri media digitale sau routere de semnal – este esential ca produsele sa fie “hibride”, cu capacitatea de a se conecta la o retea atunci cand doriti sa incepeti o prezentare.

 

Desi spatiile huddle si spatii de colaborare mici nu trebuie sa fie conectate in mod intrinsec la o retea pentru a fi usor de utilizat, aceste spatii pot beneficia de integrarea cu software-ul de programare a camerei pentru a maximiza utilizarea camerei si timpul angajatilor. In functie de furnizor, programarea camerei poate fi adaugata ca sistem independent.

 

 

Avantajul unei singure surse

 

Desi intotdeauna o provocare, acum trei ani, gestionarea mai multor furnizori cu produse multiple nu a avut un impact atat de mare ca astazi. Multimea de furnizori de produse AV in retea constituie o preocupare primordiala pentru grupurile interne de securitate a informatiilor care cer ca orice produs sa fie testat inainte de a intra in retea.

 

Oamenii isi doresc doar sa se conecteze la ceva pentru a putea lucra, iar daca acel ceva nu functioneaza, ei vor sa poata reveni la o singura persoana/ un singur furnizor.