Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Numararea clientilor: Cum sa analizati traficul din magazinele fizice

Magazinele fizice primesc milioane de vizitatori in fiecare an. Obiectivul principal al unui magazin este de a atrage vizitatori si de a face vanzari. Cu toate acestea, acest flux constant de trafic poate fi valorificat pentru a crea o sursa alternativa de valoare pentru retaileri. Puteti colecta date despre trafic si extrage analize cheie de retial din aceasta. Aceste analize ofera informatii despre comportamentul si preferintele clientilor si, identificand tendintele comune, sunteti mai bine plasat pentru a maximiza traficul din magazin.

 

 

Ganditi-va la urmatorul lucru: gestionati un showroom de mobila, iar analiza datelor din magazin indica faptul ca 75% dintre vizitatorii dvs. sunt femei. Datele arata, de asemenea, ca aproximativ 60% dintre potentialii dvs. clienti va viziteaza sambata intre orele 10:00 si 15:00. Numai pe baza acestor informatii, puteti crea o multime de oportunitati de vanzare si puteti optimiza operatiunile din magazin. Unii retaileri au acces constant la astfel de detalii, deoarece colecteaza si analizeaza in mod activ datele de trafic din magazin.

 

Potrivit NRF (National Retail Federation), doar 47% dintre afacerile de retail utilizeaza analiza clientilor, adesea din cauza lipsei de date complet integrate despre clienti sau a integrarii in alte date operationale. Uneori, se datoreaza pur si simplu lipsei de cunostinte despre utilizarea si valorificarea acestor date.

 

Numararea si analiza traficului de vizitatori

 

Primul pas este de a calcula si analiza datele despre traficul vizitatorilor. Aceasta analiza ofera o prezentare generala a numarului de persoane care va viziteaza magazinul, date despre perioadele cele mai aglomerate si alte informatii pertinente despre vizitatorii dvs.

 

  • Perioadele de varf / in afara orelor de varf

Aceasta este o valoare cruciala, deoarece ofera informatii despre comportamentul clientilor. Dacă stiti la ce ora sa va asteptati la cresterea traficului de vizitatori, va puteti pregati in consecinta si puteti profita la maximum de traficul suplimentar. Tehnologiile de numarare a clientilor sunt necesare pentru a identifica perioadele cele mai aglomerate ale unui magazin. V-Count Business Intelligence Platform (BIP) analizeaza datele istorice de pe dispozitivele de contorizare a traficului Ultima AI pentru a determina orele, zilele sau anotimpurile cele mai aglomerate.

 

  • Rata de atractie

Cu datele de pe dispozitivele de numarare Street si Customer, puteti determina rata de atractie a magazinului dvs. Aceasta se calculeaza comparand traficului pietonal cu intrarile in magazin. Daca 1000 de persoane trec pe langa un magazin si intra doar zece persoane, rezulta o rata de atractie de 1%, care este relativ scazuta. Acest lucru poate indica faptul ca magazinul nu este atractiv pentru pietoni. Managerii de magazine pot schimba acest lucru prin conceperea unor strategii prin care sa sporeasca rata de acces. Poate prin imbunatatirea continutului de pe display-urile din vitrina sau oferind reduceri.

 

  • Analiza demografica

V-Count ofera, de asemenea, comerciantilor cu amanuntul o solutie de analiza demografica. Cu aceasta, vizitatorii magazinului pot fi separati in categorii in functie de varsta si sex. Aceste informatii pot fi utilizate pentru a optimiza listarea produselor. Sa spunem ca gestionati un magazin de incaltaminte, iar analiza traficului dvs. arata ca tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 23 de ani sunt clientii dvs. predominanti. Trebuie sa listati produse care sunt atragatoare pentru aceasta categorie demografica pentru a asigura vanzari si rate de conversie mai bune.

 

Analiza traficului din magazin

 

A doua parte a analizei traficului din magazin se concentreaza pe comportamentul clientilor in interiorul magazinului. Prin identificarea tiparelor comportamentale si a preferintelor clientilor, retailerii pot creste vanzarile prin optimizarea procesului de cumparare. De asemenea, puteti utiliza aceste date pentru a crea noi oportunitati de vanzare.

 

  • Fluxul de vizitatori

Solutiile de analiza a zonelor si de heatmap fac posibila analiza traseelor ​​clientilor dvs. in magazin. Analizele din software ofera informatii despre modul in care vizitatorii se deplaseaza intr-un magazin. Evidentiaza zonele aglomerate si ii ajuta pe retaileri sa identifice blocajele in calatoria unui client. Blocajele trebuie rezolvate, iar produsele care se vand mai greu pot fi plasate in zone aglomerate cu produse populare pentru a spori vanzarile.

 

  • Trafic in functie de zona

Analiza Heatmap poate fi utilizata si pentru identificarea zonelor fierbinti – sectiunile care au cel mai mult trafic de vizitatori. Aceste sectiuni detin mai mult potential de vanzari decat orice alta sectiune, fiind ideale pentru promovarea de noi produse. De asemenea, este posibil sa fie nevoie sa desemnați mai mult personal in aceste zone in perioadele de varf pentru a imbunatati serviciile si a creste vanzarile.

 

Timpul mediu de retentie

Retailerii pot utiliza senzorii de urmarire a clientilor din magazin pentru a masura si analiza timpul mediu de retentie, o valoare care arata cat timp petrec clientii intr-un magazin. Potrivit cercetarilor, cu cat timpul petrecut de un prospect intr-un magazin este mai mare, cu atat este mai mare probabilitatea de a face o achizitie. S-a demonstrat ca dublarea timpului mediu de retentie al unui magazin creste vanzarile cu pana la 30%. Daca analizele arata ca majoritatea clientilor nu raman in magazinul dvs., trebuie sa implementati strategii pentru a creste timpul mediu de retentie.

 

Concluzie

 

In retail, exista numeroase valori de urmarit, iar optimizarea chiar si a unei valori poate spori semnificativ performanta afacerii. Este mult mai eficient sa utilizati software de analiza in retail si senzori exacti de numarare a persoanelor pentru a facilita colectarea si analiza datelor despre trafic.