Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Numararea manuala vs. numararea automata a persoanelor

In lumina recentului focar de pandemie, guvernele din intreaga lume au aplicat noi masuri de protectie pentru a limita numarul de persoane care viziteaza un spatiu precum supermarket-urile, magazinele de vanzare cu amanuntul si centrele comerciale. Aceste reglementari joaca un rol esential in aplatizarea curbei raspandirii COVID-19 si asigura un mediu si o experienta a clientului sigure pentru toti cei implicati, de la personal la clienti.

 

Deoarece intelegerea densitatii oamenilor in spatiile fizice a devenit mai critica ca niciodata, intreprinderile de pretutindeni isi indreapta atentia catre solutii automate de masurare a gradului de ocupare care reduc la minimum erorile de numarare, reduc costurile si asigura siguranta.

 

Numararea manuala vs. numararea automata a persoanelor

 

Dezavantajele numararii manuale

 

 

In timp ce mobilizarea membrilor personalului poate parea o solutie simpla, costurile si siguranta pot provoca in cele din urma dezavantaje serioare:

 

1. Riscuri in materie de siguranta

 

Deoarece numararea manuala necesita interactiuni frecvente cu clientii, aceasta expune atat clientii, cat si angajatii la un risc mai mare de a contacta virusul.

 

2. Inexactitatea datelor

 

Numararea manuala duce adesea la erori de numarare, care la randul lor duc la rezultate inexacte. Aceste erori pot impune un risc major, in special in locatii cu trafic intens de vizitatori si multiple intrari si iesiri.

 

3. Cost ridicat

 

Utilizarea personalului pentru monitorizarea gradului de ocupare si numararea persoanelor necesita multe ore de munca. In timp, acest lucru devine ineficient si costisitor din punct de vedere financiar , in special pentru intreprinderile mai mari, cu mai multe locatii si intrari.

 

4. Servicii slabe pentru clienti

 

Alocarea personalului pentru a monitoriza gradul de ocupare in loc sa ofere asistenta clientilor va avea un impact negativ asupra serviciului pentru clienti, deoarece mai multi membri ai personalului vor avea datoria de a numara oamenii in loc sa ajute clientii.

 

5. Lipsa suportului de dovezi

 

Utilizarea numararii manuale ingreuneaza sarcina intreprinderilor de a tine o evidenta a datelor privind gradul de ocupare din trecut. Urmarirea datelor anterioare privind gradul de ocupare joaca un rol esential in sustinerea dovezilor pentru inspectiile la fata locului, respectarea si estimarea orelor de munca.

 

De ce numararea automata este mai eficienta

 

 

Implementarea unei solutii automate de masurare a gradului de ocupare precum VCARE permite intreprinderilor sa numere cu exactitate oamenii in timp real atunci cand intra si ies din cladire. Aceste date vor oferi proprietarilor si administratorilor magazinelor informatiile de care au nevoie pentru a respecta regulile de distantare sociala si vor asigura siguranta tuturor.

 

1. Acuratetea datelor

 

Senzorii de ocupare sunt conceputi special pentru a numara persoanele cu un grad mai mare de acuratete. Senzorii pot urmari cu exactitate traficul din magazin fara a pune angajatii in pericol.

 

2. Cost redus

 

Reduceti costurile cu forta de munca prin utilizarea tehnologiei de masurare a gradului de ocupare in locul membrilor personalului. Solutiile de data analytics pot masura cu exactitate gradul de ocupare si pot oferi informatii privind pragurile si siguranta magazinelor in timp real.

 

3. Supraveghere de la distanta

 

Verificati gradul de ocupare al magazinului de la distanta si in timp real pentru a evita vizitele inutile si verificarile la fata locului.

 

4. Suport de dovezi

 

Pastrati evidenta datelor din trecut. Utilizati informatiile privind gradul de ocupare pentru a urmari schimbarile in timp și pentru a estima orele de munca.

 

VCARE – Solutie de masurare a gradului de ocupare in timp real

 

VCARE este o solutie de monitorizare a gradului de ocupare in timp real, care poate ajuta intreprinderile sa asigure siguranta personalului si a clientilor. Solutia VCARE permite intreprinderilor sa respecte reglementarile privind capacitatea si sa ofere un mediu sigur, fara a risca o alta raspandire a virusului prin personal expus sau bilete fizice.