Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Optimizarea AV over IP (AVoIP) in instalatiile corporate

 

Datorita scalabilitatii, flexibilitatii si usurintei de implementare si gestionare, AV over IP continua sa castige popularitate in randul integratorilor si managerilor de tehnologie din mediile corporate. Aceste solutii trebuie sa indeplineasca atat cerintele de afaceri actuale, cat si sa satisfaca nevoile de colaborare viitoare.

 

AVoIP se afla astazi la baza unui numar tot mai mare de instalatii corporative. Pe langa valoarea pe care o ofera pentru prezentare si colaborare in spatii de intalnire si sali de conferinte, costurile cu dezvoltarea si implementarea tehnologiilor de compresie au scazut substantial, la fel ca si costurile cu achizitionarea si implementarea tehnologiilor de retea. Acest lucru face ca acum sa fie un moment potrivit pentru integratori si managerii tehnologici la nivel de intreprindere, care deservesc piata corporativa, sa se indeparteze de sistemele mai stricte bazate pe circuite.

 

Iata cateva considerente cheie pentru a beneficia la maximum de implementarile AV over IP la nivel de intreprindere.

 

Infrastructura

 

Cand vine vorba de retele noi, una dintre primele intrebari este: va fi aceasta o retea de 1 GB sau de 10 GB? Retelele de 10 GB sunt mai scumpe si ofera avantajul transportului video necomprimat. Cu toate acestea, nu este viabil sa extindeti continuu rezolutia video fara o eventuala etapa de compresie. Unele platforme AVoIP efectueaza o compresie foarte usoara – adesea denumita compresie fara pierderi – in care spectatorii nu pot detecta artefacte de imagine pe retelele mai putin costisitoare de 1 GB.

 

AV over IP nu se limiteaza la retele noi. In instalatiile mari in care infrastructura de retea este deja instalata, AV over IP va functiona prin cablu de categoria 5E, de exemplu, eliminand necesitatea de a rula cabluri de categoria 6. Acest lucru reduce investitiile atat in ​​tehnologie noua, cat si in munca integrata.

 

Multicast versus Unicast

 

Multicast nu este o noutate in spatiul AV over IP si ramane principala metoda de livrare. Cu multicasting, codorul trimite un flux catre o anumita adresa de grup multicast care este apoi livrata catre IGMP “querier”. Decodorul solicita acest flux in timp ce “querier” redirectioneaza acel trafic catre retea.

 

Multicasting nu este insa singura solutie. Daca transmiteti in flux catre o retea extinsa (WAN – Wide-Area Network) si multicasting nu este o optiune, cea mai buna solutie este de a transmite unicast la un server media, dar ar fi necesara o compresie mai mare pe o retea WAN.

 

Audio

 

Majoritatea implementarilor AV over IP pe scara larga incorporeaza o componenta de procesare a semnalului digital (DSP) pentru gestionarea audio. Platformele AV over IP precum OmniStream de la Atlona care transmit audio AES67 in mod nativ din codificatoarele lor au capacitatea de a transmite audio direct in DSP. Asta inseamna ca nu este nevoie de dispozitive terte suplimentare in aceasta configuratie. Cu AES67, rutarea si difuzarea atat a continutului video, cat si a celui audio se realizeaza fara probleme si cu interoperabilitate in retea.

 

Control

 

Odata ce infrastructura de retea este cartografiata si dispozitivele prezente in fiecare spatiu sunt identificate, este timpul sa discutam despre control. 

 

Cu controlul AV care trece la IP, gateway-ul se afla in retea impreuna cu controlerul. Acest lucru simplifica totul, de la procesul de configurare initiala pana la replicarea designurilor camerelor pentru spatii noi. De asemenea, reduce considerabil infrastructura prin eliminarea unui numar mare de procesoare separate pentru a deservi un sistem de intreprindere mare.

 

In plus, unele solutii au capacitatea de a converti comenzile de retea intr-un semnal RS-232 pentru a controla un afisaj. Acest lucru elimina necesitatea de a rula un cablu RS-232 separat de la procesor pana la afisaj; in schimb, poate fi utilizat acelasi cablu Ethernet pe care il foloseste decodorul. In aceasta configuratie, portul RS-232 este conectat la decodor si la afisaj, iar controlul are loc prin intermediul decodorului.

 

Pentru intreprinderile mari, intrebarea „vom alege sa mergem cu AV over IP?” este din ce in ce mai rara  – companiile inteleg acum ca, atunci cand vine vorba de distributie, AVoIP ofera flexibilitatea si scalabilitatea necesare pentru le sustine salile de conferinta , spatiile huddle si salile de intalniri, eliminand in același timp necesitatea tehnologiilor de asistenta necesare cu alte metode de distributie AV. Poate si mai important, ofera organizatiilor o solutie fiabila, de viitor, care va rezista testului timpului.