Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Optimizarea ratei de conversie: de ce este importanta pentru magazinele fizice

 

Daca intrebati orice companie daca utilizeaza analize pentru a optimiza performanta site-ului web, raspunsul va fi cel mai probabil „desigur!”. Companiile inteleg ca operarea unui site web fara instrumente de analiza adecvate este inutila. Atunci de ce sa nu folosim analize in-store pentru locatii fizice?

 

Brandurile globale cheltuiesc milioane in fiecare an pentru prezenta digitala. Adesea, doar bugetul pentru gestionarea si actualizarea site-ului web este de sapte cifre. Cu toate acestea, descoperim frecvent ca aceleasi marci opereaza retele vaste de magazine fizice, fara niciun software de analiza de retail pentru a masura performanta magazinelor.

 

In timp ce analiza site-urilor web ofera o cantitate mare de informatii despre cine foloseste site-ul si despre modul in care interactioneaza cu acesta, accentul se pune in cele din urma pe un singur aspect: conversiile. Cati oameni care viziteaza site-ul web fac conversii?

 

Optimizarea ratei de conversie

 

Conversiile pe un site web pot insemna lucruri diferite pentru diferite companii. Poate insemna pur si simplu abonarea oamenilor la newsletter sau descarcarea unei carti electronice. In principiu, conversiile reprezinta numarul de persoane care efectueaza o achizitie.

 

Optimizarea ratei de conversie (ORC) este o industrie infloritoare care este in continua crestere. Efortul depus de majoritatea companiilor in evaluarea, testarea si modificarea site-ului web pentru a creste ratele de conversie este enorm. Majoritatea marcilor au o echipa de marketing interna, o agentie digitala si agentii de social media, care lucreaza impreuna pentru atingerea unui singur obiectiv comun, acela de a creste rata de conversie.

 

Comparativ cu costurile digitale, magazinele fizice sunt scumpe. Costul obisnuit pentru deschiderea unui magazin de retail este probabil de sase cifre pe an – chirie, consumabile si personal. Pentru lanturile de retail de 50 sau 100 de magazine, aceste cifre sunt multiplicate. Prin comparatie, acest lucru face ca bugetele digitale sa para nesemnificative. In plus, veniturile generate in magazinele de retail fizice sunt mult mai mari decat cele generate de un site web.

 

Asadar, de ce retailerii nu utilizeaza solutii sofisticate de analiza de retail si tehnologii de numarare a persoanelor in magazinele lor fizice? Si de ce nu aplica aceleasi tactici ORC?

 

Pentru ca este mai usor, tot ce este necesar pentru optimizarea ratei de conversie a site-ului web este instalarea unui instrument de analiza pe site, optimizarea cu A/B Testing si o copie actualizata pentru a vedea rezultatele.

 

Insa, pentru magazinele de retail fizice, ORC necesita mai mult decat cateva clicuri. Mai intai trebuie sa gasiti un furnizor de solutii de numarare a persoanelor si de analiza – cum ar fi V-Count – pentru a intelege ce solutii vi se potrivesc si cum sa utilizati datele pentru a genera mai multe vanzari. Cu date actionabile, conducerea poate colabora cu personalul pentru a oferi o experienta mai buna clientilor, ceea ce duce, in cele din urma, la o rata de conversie crescuta.

 

 

Analizele de retail pentru locatiile fizice nu sunt doar o investitie foarte buna, ci ar trebui sa fie o prioritate absoluta pentru comerciantii cu amanuntul; Iata de ce:

 

Traficul din magazinele fizice depaseste traficul de pe site

 

Majoritatea comerciantilor cu amanuntul au un numar mai mare de persoane care le viziteaza magazinele fizice decat site-ul web.

 

Magazinele cu amanuntul sunt o investitie mai semnificativa

 

Un magazin fizic este mult mai costisitor de configurat si de administrat decat un site web. Ca urmare, are si un impact mai mare si poate oferi randamente mai mari.

 

Un client din magazinul fizic valoreaza mai mult decat un vizitator al site-ului

 

Oamenii care intra in magazinele fizice merg acolo cu un scop. Au aratat tendinta de a cumpara atunci cand au intrat. Sunt la o singura interactiune distanta de a face o achizitie.

 

Clientii sunt deja in magazinul dvs.

 

Ca urmare a eforturilor dvs. de marketing, clientii intra in magazine. Cu analizele de retail, puteti profita la maximum de fiecare oportunitate de vanzare.

 

Totul incepe cu V-Count

 

Fara a masura traficul clientilor, cresterea ratei de conversie in magazinele fizice este aproape imposibila. V-Count combina cele mai avansate sisteme si dspozitive de numarare a persoanelor si raportare de date pentru a furniza date exacte si actionabile, care genereaza rezultate mai bune.