Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Patru moduri in care industria AV va influenta traiectoria COVID-19

COVID-19 a fost o lovitura pentru o mare parte din industria AV. In cazul acestei pandemii, modul in care evolueaza viitorul va fi dictat in mare parte de raspandirea virala si de raspunsul nostru colectiv la aceasta amenintare. Si, desi in mare parte viitorul este necunoscut, putem face cateva presupuneri rezonabile cu privire la ceea ceea ce urmeaza pentru industria AV, pe masura ce lumea se confrunta cu COVID-19.

 

Arta pivotarii

 

Intreprinderile raspund de obicei la una dintre cele doua modalitati in vremuri dificile – fie se incapataneaza si isi dubleaza oferta principala, fie actioneaza rapid in functie de circumstante. Desi pandemia a creat o multitudine de probleme, aceste vremuri dinamice prezinta oportunitati pentru companii de a pivota rapid pentru a rezolva nevoile emergente ale afacerii. De exemplu, compania BrightSign s-a repliat rapid pentru a oferi solutii digital signage pentru a raspunde nevoii urgente a companiilor de a redeschide in siguranta si de a oferi experiente satisfacatoare clientilor in fata reglementarilor mai stricte aduse de COVID-19. 

 

Semnalizarea digitala este necesara acum mai mult ca niciodata

 

Intreprinderile se confrunta acum cu o revenire provocatoare la normal. Termenul „noul normal” este suprautilizat, dar arata ca intreprinderile vor trebui sa functioneze diferit nu doar pentru cateva saptamani, ci pentru cateva luni (sau chiar ani). In special industria de retail trebuie sa urmeze indrumarile foarte specifice ale departamentului de sanatate pentru a asigura o experienta de cumparaturi fara agenti patogeni. Sunt disperati sa inteleaga cum sa atraga clientii fara a interactiona fizic cu acestia. Noile tehnologii AV joaca un rol important in a face acest lucru posibil, iar cei din industria AV trebuie sa ii ajute pe retaileri si alte companii sa înteleaga modul in care tehnologia poate contribui la aprofundarea implicarii clientilor, pastrand in acelasi timp o distanta de siguranta.

 

Interactivitatea devine touchless (fara atingere)

 

Timp de mai multi ani, interactivitatea a fost privita ca una dintre cele mai bogate si mai pline de satisfactii forme de semnalizare digitala. In consecinta, magazinele de retail si alte companii au investit mult in infrastructura AV interactiva care se bazeaza pe capacitatea unui client de a conduce experienta interactiva printr-un ecran tactil. Intrucat clientii evita acum orice contact fizic inutil in magazin, retailerii vor trebui sa gaseasca noi modalitati prin care clientii sa interactioneze cu continut interactiv, fara a fi nevoie de interactiune fizica. Acest lucru deschide portile pentru noile tehnologii care completeaza semnalizarea tactila traditionala. Dispozitivele capacitive de unica folosinta (de exemplu, un stylus) pot reduce decalajul intr-o oarecare masura, dar credem ca ceea se va utiliza mult mai des va fi interactivitatea bidirectionala prin care clientii isi folosesc telefoanele pentru a controla semnalizarea in magazin. Acest model ar putea deveni noua norma pentru implicarea interactiva in magazin. In plus, ar trebui sa ne asteptam sa vedem adoptarea generala a „butoanelor fara atingere” bazate pe infrarosu si LIDAR ca mijloc de a controla continutul de pe ecran fara a fi nevoie de interactiune fizica cu o suprafata de control. Aceste tehnologii nu sunt noi, insa adoptarea lor va fi accelerata ca urmare a pandemiei.

 

Redresarea poate veni mai repede decat ne asteptam

 

COVID-19 nu va disparea prea curand. Chiar daca in urmatorul an apare un vaccin viabil, aceasta pandemie va avea efecte pe care le vom simti in anii care vor urma. Acestea fiind spuse, este posibil ca o redresare economica durabila sa vina mai repede decat ne asteptam. Lumea va gasi o modalitate de a face fata efectelor pandemiei intr-un mod care ne va permite sa revenim oarecum la normal, ramanand totusi vigilenti cu privire la sanatatea noastra colectiva. Dar cred cu adevărat că reimaginarea modului în care trăim în umbra COVID-19 va fi parte integrantă a modului în care ne recuperăm din această criză. Industria AV face fata provocarii si va aduce contributii importante societatii in general, pe masura ce ne confruntam cu aceste schimbari istorice.