Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Pentru ce poate fi folosit un video wall? (Prima parte)

Termenul „Video Wall” se refera la o forma de semnalizare digitala (Digital Signage) in care mai multe ecrane sunt aranjate impreuna pentru a crea un singur ecran la scara mare.

 

Cel mai cunoscut exemplu de acest tip de semnalizare digitala este probabil Times Square din New York. Times Square a fost locul reclamelor electrice inca din anul 1941 si a devenit un reper pentru reclamele iconice digitale inca de atunci. De fapt, afisarea firmelor luminoase este o cerinta legala pentru proprietarii cladirilor din aceasta zona si exista o limita minima de iluminare, mai degraba decat o limita maxima!

 

 

In ceea ce priveste viata de zi cu zi, Video Wall-urile au fost observate in centrele comerciale de un deceniu, dar pana de curand erau limitate la cei mai mari retaileri high-end.

 

Acestea sunt utilizarile clasice ale Video Wall-urilor, cunoscute de majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, evolutia tehnologica si scaderea costurilor panourilor LCD le-au crescut considerabil popularitatea si varietatea de aplicatii. In zilele noastre, desi sunt inca folosite pentru publicitate, Video Wall-urile pot fi gasite si in multe alte sectoare – chiar si unele care v-ar putea surprinde!

 

In acest articol vom vorbi despre sase dintre cele mai populare aplicatii ale Video Wall-urilor. Vom acoperi sectoarele de divertisment, transport si educatie, si vom analiza si setarile video wall in mediul corporate, expozitii si camere de control.

 

Divertisment

 

Exista numeroase aplicatii pentru Video Wall-uri in sectorul divertismentului (ex. in cazinouri). Video Wall-urile devin tot mai raspandite pe stadioanele sportive, unde pot fi folosite pentru afisarea tabelelor de marcaj, a filmarilor in direct ale evenimentului si pentru a afisa close-up-uri sau reluari ale momentelor cheie. Pe stadioanele mari, unde spectatorii sunt adesea asezati departe de actiune, este extrem de important ca toti fanii sa poata urmari cu usurinta meciul pentru a se putea bucura de eveniment. Desi Video Wall-urile au fost utilizate in acest scop in ultimii 30 de ani, dimensiunile mai reduse ale ramelor au marit mult eficacitatea (si astfel popularitatea) acestor afisaje.

 

 

Transport

 

Sectorul transporturilor a primit Video Wall-urile cu entuziasm, realizand ca orele de sosire si plecare pentru trenuri, avioane etc. pot fi comunicate efectiv pasagerilor prin intermediul semnalizarii digitale la scara larga. Video Wall-urile sunt usor de actualizat, sunt atragatoare, pot fi observate de la ditante mari, ceea ce le face ideale pentru acest scop.

 

In plus, aglomeratia din aeroporturilor internationale, impreuna cu faptul ca pasagerii se limiteaza adesea la anumite zone pentru perioade lungi de timp, sporeste considerabil eficacitatea reclamelor. Cu toate acestea, poate fi dificil sa iti faci brandul sa iasa in evidenta intr-un mediu atat de aglomerat. Intrucat Video Wall-urile pot atrage cu usurinta atentia oamenilor pe suprafete mari, acestea sunt probabil cel mai bun afisaj publicitar pentru aceasta setare.

 

Educatie

 

Video Wall-urile sunt din ce in ce mai raspandite in sectorul educatiei pentru a imbunatati modul in care li se preda studentilor. Aulele si amfiteatrele mari pot beneficia masiv de utilizarea Video Wall-urilor ca ecrane de prezentare, ceea ce garanteaza ca materialele didactice sunt captivante si accesibile, chiar și pentru studentii din spatele salii.

 

 

Mai mult, Video Wall-urile poate fi utilizat ca panouri de mesaje de bun venit eficiente in zonele de receptie ale cladirilor educationale, prezentand vizitatorilor realizarile scolii, colegiului sau universitatii.