Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Perfectionarea spatiilor de intalnire si colaborare de tip huddle room

Avand in vedere faptul ca tot mai multe birouri opteaza pentru spatii deschise (open spaces), mai multi angajati lucreaza de acasa, si milenialii se alatura fortei de munca, spatiile de tip huddle room au devenit standardul de facto pentru promovarea brainstorming-ului, a creativitatii si a colaborarii – fie fata in fata, fie de la distanta. In ciuda dimensiunilor lor reduse, aceste spatii pot prezenta provocari tehnologice dificile care pot fi trecute cu vederea si dificil de abordat. De aceea, acestea necesita o planificare si o strategie atenta.

 

 

eHub este un sistem de afisare wireless cu conectivitate HDMI care permite conectarea wireless a diferitelor dispozitive prin intermediul HDMI, fara a fi nevoie sa utilizati cabluri. eHub, este o solutie mobila pentru spatiile de colaborare, format dintr-un transmitator si un receptor. 

 

Cum functioneaza?

 

 

Gandeste diferit

 

Multe spatii de tip hudlle room necesita capabilitati audio, video si de partajare a ecranelor, care erau dedicate in trecut camerelor de consiliu utilizate numai de participanti aflati in functii de conducere. Cu toate acestea, aceste incaperi nu sunt sali de consiliu la scara mica. Acestea sunt spatii utilizate zi de zi ale caror ocupanti trebuie sa poata incepe rapid o intalnire si sa poata opera tehnologia cu usurinta. Cand angajatii se chinuie sa partajeze ecranul sau trebuie sa reporneasca sursa audio, afesteaza productivitatea si inovatia. Misiunea integratorilor AV este de a elimina toate barierele care impiedica fluxul natural de informatii si schimbul de idei.

 

Colecteaza date

 

O sala huddle room de succes este una folosita frecvent, deoarece ofera ceea ce le trebuie utilizatorilor pentru a fi productivi. Inainte de “arunca vreun sistem vechi pe masa”, discutati cu utilizatorii pentru a afla cum arata in prezent sedintele lor si ce le lipseste. Aflati ce le trebuie utilizatorilor pentru a colabora, si apoi identificati ce tehnologie si mobilier poate sprijini nevoile acestora. De exemplu, ar trebui ca masa sa fie rotunjita pentru a completa colaborarea fata in fata sau ar trebui sa aiba in capat un ecran pentru videoconferinte? Camera va avea nevoie de un computer dedicat pentru partajarea ecranului? Sau aveti de-a face cu o organizatie cu o cultura BYOD, care necesita intrari ample si convenabile pentru dispozitive mobile sau laptopuri?

 

Identifica locatia camerei

 

Daca incepeti de la zero, este mult mai usor sa construiti o sala de tip huddle room. Dar, cel mai probabil, va trebui sa lucrati in cadrul constrangerilor unui spatiu preexistent, transformand un fost birou intr-un spatiu de colaborare vibrant pentru patru pana la șase participanti si fara o camera tehnica sau un rack dedicat in apropiere pentru a gazdui componentele AV. Vestea buna este ca exista solutii profesionale special concepute pentru a gazdui sisteme localizate, inclusiv mese, dulapuri si optiuni multiple de a utiliza eficient spatiul neutilizat din spatele unui ecran plat.

 

Scapa de dezordine

 

Salile de tip huddle room trebuie sa fie curate si primitoare cu suprafețele de lucru rezervate exclusiv participantilor. Nu ar trebui sa existe cabluri sau alte dispozitive pe spatiul limitat al mesei. Noile solutii AV de stocare si mobilierul pot gazdui in mod convenabil si discret dispozitivele pentru a elimina dezordinea, ceea ce va maximiza spatiul de lucru disponibil si va face utilizatorii sa se simta confortabil.

 

Nu treceti cu vederea cele mai bune practici de proiectare a sistemelor

 

Chiar daca componentele AV trebuie sa stea in camera, tot trebuie sa fiti atenti la proiectarea sistemului. Desi este mai dificil sa echilibrati cerintele de gestionare a cablurilor, termice si de putere cu constrangerile spatiale si numarul mic de prize de curent disponibile in camera, exista optiuni care va pot ajuta sa rezolvati aceste probleme. Cautati rafturi sau mobilier special concepute pentru a monta dispozitive mici, care vor asigura o gestionare termica adecvata, vor proteja conexiunile echipamentelor si vor permite accesul facil la componentele sistemului. 

 

Spatiile de tip huddle room pot fi mici, insa necesita aceeasi abordare ca si o sala de consiliu spatioasa. Si spre deosebire de o sala de consiliu unde nevoile utilizatorilor, tehnologice si de format sunt mai bine definite, spatiile huddle room pot fi mult mai greu de gestionat. Pentru a proiecta spatii huddle room de succes, cea mai buna strategie este o strategie atenta.