Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Politica BYOD poate fi o amenintare la adresa securitatii IT?

BYOD sau Bring Your Own Device este o politica interna a unei companii care este de acord ca angajatii sa aduca la locul de munca propriile dispozitive mobile (laptopuri, smartphone-uri, tablete, PDA, etc.) si sa le foloseasca pentru a accesa resursele companiei, precum email-ul, servere de fisiere si baze de date, aplicatii interne si alte date confidentiale.

 

Majoritatea companiilor considera tendinta angajatilor de a-si aduce propriile dispozitive la birou (Bring Your Own Device – BYOD) o amenintare tot mai mare la adresa afacerii. Insa, procentul de companii care iau masuri pentru a minimiza acest risc este relativ scazut.

 

Companiile sunt constiente de potentialele pericole care pot aparea in cazul pierderii dispozitivelor, ceea ce implicit inseamna pierderea datelor sau, mai grav, accesul persoanelor neautorizate la datele companiei.  Acesta este cel mai mare risc la nivel IT.

Un alt risc major il reprezinta infectarea retelei de calculatoare a companiei cu virusi sau malware.

 

Este simplu de inteles de ce companiile sunt tot mai ingrijorate cu privire la amenintarile generate de utilizarea dispozitivelor mobile. Insa, un numar relativ mic de companii adopta acum produse software specializate pentru a se proteja impotriva unor astfel de amenintari. Aproximativ 39% dintre companii folosesc solutii antivirus pentru a integra, a proteja si a gestiona dispozitivele mobile din reteaua companiei, şi numai 28% dintre acestea folosesc solutii specializate pentru dispozitivele mobile.

 

Pe masura ce BYOD devine o politica tot mai raspandita si numarul de incidente care implica dispozitivele mobile creste, asigurarea unei administrari centralizate pentru aceste dispozitive si mentinerea sigurantei devin nevoi importante si relevante. Este la fel de important ca solutiile care efectueaza aceste functii sa fie usor de utilizat, de administrat si de integrat in reteaua companiei.