Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Piata difuzoarelor va creste cu 1 miliard de dolari pana in 2021

Piata cu difuzoare profesionale, care este in prezent evaluata la 2,6 miliarde dolari la nivel mondial, este pe cale sa ajunga la 3,6 miliarde de dolari pana in 2021, potrivit unui nou studiu de piata realizat de Futuresource Consulting.

“Vremurile se schimba pentru industria difuzoarelor profesionale, cu o serie de provocari care vor testa producatorii si vor deschide in cele din urma noi oportunitati in toata lumea”, a declarat Chris McIntyre-Brown, director asociat la Futuresource Consulting.

 

“In aceasta piata maturata, nu mai este vorba doar despre a fi in locul potrivit la momentul potrivit. Marcile pun un accent mai mare pe analiza datelor si pe cercetare pentru a identifica oportunitati de crestere.”

Importanta datelor si a strategiei a fost amplificata de achizitiile de investitii private realizate de companii precum Ardian (pentru d & b Audiotechnik) si Transom Capital Group (pentru Loud Technologies, care include marcile Mackie, Ampeg, EAW si Martin Audio) si achizitionarea de catre Samsung a comaniei Harman.

“Cu accesul la capitalul de crestere si la o comercializare tot mai ridicata, fiti atenti la strategiile construite in jurul unor campanii integrate si sustinute care ating KPI-uri, mentinand totusi integritatea brandului”, a declarat McIntyre-Brown. “Este un act de echilibrare care trebuie sa pastreze relatiile cu clientii castigati cu greu, care au fost  in mod traditional critice pentru succes.”

Potrivit studiului, sistemele audio instalate in spatii pentru petrecerea timpului liber si in centrele comerciale conduc la dezvoltarea pietei, continuand sa inregistreze o crestere sanatoasa pana in 2021 si dupa aceea. Desi segmentul sistemelor instalate in spatiile pentru petrecerea timpului liber ofera proiecte de valoare mai mare, numarul de oportunitati din segmentul comercial este mult mai mare.

 

“Mergand mai departe, brandurile care vor reusi vor fi acelea care se reinventeaza ca furnizori de solutii end-to-end.”

Chris McIntyre-Brown, Futuresource Consulting

 

Brand-urile de turism incep sa vizeze segmentul sistemelor pentru petrecerea timpului liber, deschizand noi oportunitati de crestere, pe masura ce clientii incep sa puna un accent mai mare pe calitatea difuzoarelor instalate.

 

In segmentul comercial, exista un subsegment in curs de dezvoltare care acorda o importanta sporita calitatii sunetului, ceea ce duce la alegerea unor sisteme cu valoare mai mare. Exemplele includ comerciantii cu amanuntul care creeaza o experienta imersiva pentru clienti si o mai buna inteligibilitate in transportul public.

 

Se spune ca APAC (Asia si Pacific) este piata cu cea mai rapida crestere si se estimeaza ca va depasi regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) pana la sfarsitul anului 2017 pentru a deveni a doua ce mai mare piata dupa America, iar studiile Futuresource arata ca va ajunge la 1,3 miliarde de dolari pana in 2021. EMEA este cea mai lenta piata in crestere, dar continua sa se extinda cu o crestere continua pana in 2021.

“Mergand mai departe, brandurile care vor reusi vor fi acelea care se reinventeaza ca furnizori de solutii end-to-end”, a explicat McIntyre-Brown. “Cand vine vorba de instalare, posibilitatea de a oferi un sistem complet care include amplificatoare, microfoane, retele, sisteme de zonare si sisteme de securitate ar putea fi diferenta dintre castig si pierdere.”

 

“Piata portabila a sunetului, in care sistemele compacte sunt un produs de crestere, ofera oportunitati excelente pentru o oferta consolidata, la fel ca si piata de turism, unde potrivirea difuzoarelor, amplificatoarele si dispozitivele digitale de procesare a semnalelor este o cerinta esentiala.”

 

“Fiti atenti la brandurile care pot construi relatii si pot forma parteneriate, fie din perspectiva unui produs sau a unui canal. Acestea vor fi cele care vor supravietui si se vor dezvolta in noul mediu audio, in care integrarea software-ului, crearea de retele, monitorizarea sunetului si instrumentele de productie se aliniaza la ecosistemul difuzoarelor profesionale.”