Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Piata display-urilor interactive a luat avant in 2018

Conform unui nou raport intocmit de Futuresource Consulting, vanzarile de display-uri interactive au crescut cu 39% anul trecut.

 

Samsung Flip reprezinta un motiv al expansiunii rapide in multe tari, potrivit raportului.

 

 

Display-urile interactive cu ecran plat (IFPD-Interactive Flat Panel Displays) au continuat sa fie un succes considerabil in 2018 in mediul educational si in cel corporate. Pana in trimestrul patru, 83% din totalul vanzarilor de display-uri interactive au fost IFPD, crescand de la 73% anul trecut, potrivit ultimelor cercetari efectuate de Futuresource Consulting.

 

Cincizeci si cinci dintre cele 67 de tari pe care le urmareste de Futuresource au inregistrat o crestere in 2018, multe tari avand o crestere de 100%. Tabla interactiva (IWB – Interactive Whiteboard), tehnologia originala, este in declin, dar contribuie inca cu un volum semnificativ.

 

S.U.A. a avut o crestere anuala a volumului IFPD de peste 24%, cu trecerea rapida la display-uri interactive de dimensiuni mai mari – mai bine de jumatate din display-urile vandute au peste 70 de inci. Peste trei sferturi din salile de clasa din S.U.A. au acum un display interactiv, iar nivelul de crestere este prognozat sa continue.

 

La Bett 2019, cea mai importanta expozitie educationala la nivel mondial, IFPD-urile au fost, dupa cum ne-am asteptat, cele mai apreciate. Au fost expuse display-uri de la peste 30 de branduri, unele pentru prima data. Bett este intr-adevar vazut ca principalul loc de expunere. Peste jumatate dintre aceste branduri nu expun la ISTE, expozitia echivalenta din S.U.A.

 

Anterior, aceasta piata a fost dominata de mediul educational. Mediul corporate a ramas o piata aproape neexploatata, dar amploarea oportunitatii este vasta, cu 32 de milioane de sali de intalniri corporative la nivel global si cu mult sub un milion de display-uri instalate pana in prezent.

 

Furnizorii care ofera o varietate de categorii de produse au intrat pe piata salilor de intalniri corporative, la ISE 2019 fiind promovate display-urile interactive pentru sali de intalniri – colaborare prin interactivitate.

“Samsung Flip este o cauza a expansiunii rapide in multe tari”, a declarat Colin Messenger, analist  de piata senior la Futuresource Consulting. “Formatul ‘Flip Chart’ este de asteptat sa fie urmat de multe alte marci, unele modele timpurii, de la i3 Technologies si Sharp, fiind prezentate la ISE 2019.”

“Furnizorii isi valorifica canalul existent si relatiile cu utilizatorii si promoveaza solutii ‘all-in-one’ pentru salile de intalniri. Volumul vanzarilor de display-uri interactive pe piata corporate a crescut cu peste 100% in 2018.”

Majoritatea furnizorilor ofera acum capacitati de partajare a ecranului cu mai multe dispozitive, adesea ca standard. 4K si multi touch (10 pana la 20 de puncte) sunt acum standard, majoritatea ofertelor avand cel putin 10 puncte de atingere. 

“Tendinta catre o mai mare personalizare a display-urilor continua”, a spus Messenger. “Este foarte util pentru un profesor sau un utilizator din mediul corporate, care se deplaseaza intre sala de clasa/ sala de sedinta, sa poata configura display-ul  la o inaltime, continut si configuratie prestabilite prin intermediul cititorului de amprente biometrice sau al cititorului de carduri NFC.”

Acest raport examineaza starea actuala a pietei display-urilor interactive in 67 de tari, explorand segmentarea pietei, driverele si barierele, precum si previziunile detaliate pe cinci ani.