Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Piata dispozitivelor VR a scazut in 2018, dar se asteapta sa creasca in 2019

CCS Insights prezice ca 14 milioane de dispozitive AR si VR vor fi vandute anul viitor.

 

 

Realitatea virtuala si realitatea augmentata au inregistrat o scadere a vanzarilor catre consumatori in 2018, potrivit noilor cercetari efectuate de CCS Insight.

 

Compania spune ca piata a cunoscut o scadere in 2018, vanzarile de dispozitive ajungand la opt milioane, comparativ cu 10 milioane in 2017.

 

Cu toate acestea, se asteapta ca piata sa-si revina in 2019 – cu vanzari anticipate la 14 milioane, ajungand la 52 milioane pana in 2022.

 

CCS Insight considera ca aparitia castilor VR autonome va ajuta la revigorarea categoriei de produse.

 

Compania a spus: dispozitivele “all-in-one” depasesc inconvenientele de a fi atasate la un PC, la un smartphone sau la o consola de jocuri, oferind astfel experienta VR mai buna.

 

 

Compania a mai spus ca dispozitivele precum Facebook Oculus Go si Oculus Quest, care sunt oferite la preturi de vanzare cu amanuntul de 200 $ si, respectiv 400 $, sunt exemple bune ale viitorului VR.

 

Seful echipei de cercetare de la CCS Insight, Ben Wood, a declarat: “Continutul este cheia pentru deblocarea adoptarii VR. Desi unele companii de jocuri si unii creatori de continut pentru adulti au adoptat tehnologia VR, mai sunt inca multe de facut pentru a convinge consumatorii ca dispozitivele VR sunt un element “must-have”.”