Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Piata Solutiilor de Prezentare Wireless a Atins un Nivel Record

Potrivit unui nou raport al Futuresource Consulting, cererea mare in sectorul corporativ si educational a propulsat vanzarile de solutii de prezentare wireless (WPS) la un nivel record, dar provocarile semnificative raman pentru brandurile din acest domeniu.

 

 

Raportul privind piata globala a solutiilor de prezentare wireless arata ca vanzarile de WPS au crescut cu 35% intre 2016 si 2017, contabilizand venituri mai mari de 480 milioane USD, fiind prognozata o crestere tot mai mare in acest domeniu pe termen scurt si mediu.

“Oportunitatile disponibile in acest domeniu sunt vaste”, a declarat Anthony Brennan, analist la Futuresource Consulting. “Exista o cerere tot mai mare pe pietele corporate si educationala de solutii pentru partajarea continutului de la o gama larga de dispozitive mobile la un ecran principal. Cu toate acestea, cerintele in continua evolutie ale utilizatorilor finali si patrunderea pe aceasta piata a furnizorilor dintr-o gama larga de domenii reprezinta o amenintare semnificativa pentru brandurile consacrate, producatoare de hardware WPS.”

Desi segmentul hardware dedicat WPS se estimeaza ca va creste pe parcursul perioadei preconizate, cu o rata anuala compusa de crestere (CAGR – Compound Annual Growth Rate) de 16% in perioada 2017-2022, furnizorii de servicii de aplicatii (ASP) se prognozeaza ca vor fi tot mai putini, deoarece piata trece la solutii entry-level si concurenta se intensifica. Furnizorii de WPS se confrunta cu o amenintare din ce in ce mai mare din partea unei serii de categorii de produse care integreaza partajarea wireless a ecranului ca o caracteristica secundara. In plus, adoptarea pe termen lung a solutiilor bazate pe software este de asteptat sa afecteze vanzarile de hardware brevetat, pe masura ce piata se maturizeaza. Conform Futuresource, concurenta intre diferitele categorii de produse va creste, vor aparea noi furnizori, acestia reprezentand o amenintare unica la formarea pietei.

 

 

In ciuda acestui fapt, perspectivele pentru solutiile hardware WPS dedicate raman neafectate pe termen scurt si mediu, cu cererea de partajare a continutului de la mai multe dispozitive in sali de intalniri si sali de clasa in crestere. Acest lucru este evident in special in Europa de Vest si America de Nord, unde volumele sunt cele mai concentrate. China prezinta o anomalie pe piata mondiala, tara fiind dominata de jucatori autohtoni si branduri internationale care se lupta sa castige un punct de sprijin. Rolul solutiilor cu costuri reduse provenite din China pune si mai multa presiune pe aceasta pieta in plina schimbare.

 

Acest raport dimensioneaza si evidentiaza categoria globala WPS, oferind o analiza detaliata a pietei, o analiza a cotelor de piata si o prognoza pentru solutiile de prezentare wirelessc omerciale bazate pe hardware pe pietele B2B.

 

Raportul prevede, de asemenea, cresterea pietei tehnologiilor concurente si discuta evolutiile WPS bazate pe software si tendintele in integrarea capabilitatilor de prezentare wireless in alte echipamente pentru sali de intalniri si sali de clasa. In plus, raportul ofera o imagine de ansamblu asupra peisajului competitiv oferind informatii cheie despre profilul vanzatorilor.