Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Poate fi VR un instrument pentru inspirarea empatiei in invatamantul superior?

Din ce in ce mai mult, universitatile si liceele investesc in tehnologia VR. O scoala de medicina osteopatica, de exemplu, utilizeaza tehnologia holografica in locul cadavrelor fizice. Un raport recent al Campus Technology a aratat ca, desi instrumentele VR si realitatea augmentata se aflau intr-o “etapa incipienta de dezvoltare si implementare”, utilizarea lor ar putea creste dramatic in urmatorul an. Acum, profesorii descopera si alte beneficii ale acestei tehnologii.

 

 

VR poate inspira empatie si poate face experientele din campus mai accesibile

 

Multi profesori descopera acum ca realitatea virtuala poate inspira empatie si poate intari compasiunea printre elevi. Potrivit lui Richard L. Lamb, un profesor asociat si director al Laboratorului de Stiinte Neurocognitive de la Universitatea din Buffalo, tehnologia are un rol important in dezvoltarea studentilor. Construirea compasiunii in studenti este actul de construire a experientelor, a spus Lamb, iar VR poate face cu siguranta acest lucru.

 

 

“Cred ca un campus plin de compasiune si empatie poate imbunatati experienta generala a studentilor … trebuie sa scapam de teama si de anxietate”, a spus Lamb. 

Lamb mentioneaza, de asemenea, un “decalaj de oportunitate” care se poate dezvolta in invatamantul liceal, unde lipsa de experienta si intrarea in contact cu diferite tipuri de oameni fac empatia sa creasca. Cu toate acestea, promovarea dezvoltarii studentilor prin VR ar putea oferi beneficii oricarui colegiu sau universitate, a spus Lamb.

 

Studiile indica faptul ca nu exista o diferenta semnificativa din punct de vedere statistic intre modul in care creierul proceseaza cercetarea in realitatea virtuala vs. experienta din lumea reala, lucru care poate fi benefic in situatiile in care studentii nu pot experimenta fizic sau nu pot interactiona cu o anumita platforma de invatare sau cu materiale educationale.

 

Lamb spune ca universitatile si colegiile ar putea folosi VR intr-o maniera empatica si pentru tururile prin campus; in timp ce unele colegii si universitati ofera astfel de tururi pentru studentii care nu pot vizita fizic campusul, Lamb a spus ca un tur VR ar putea permite potentialilor solicitanti sa vada modul in care interactioneaza studentii din campus.