Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Pregatirea pentru Camerele de Control AV-over-IP

 

Piata camerelor de control este in mijlocul unei tranzitii majore. In ultimii cativa ani, a trecut de la un mediu cu semnale strict gestionate de AV la unul care le incorporeaza pe cele care sunt bazate pe IP. In timp ce alte sectoare sunt de ani buni in convergenta sa AV/ IT, acest segment al pietei AV este inca la inceput datorita cerintelor stricte de securitate, calitate si fiabilitate. Pe masura ce trendul AV-over-IP se maturizeaza, prezinta cerinte de video wall in evolutie pe care managerii AV trebuie sa le înteleaga si pentru care trebuie sa se pregateasca pentru a atinge obiectivele organizationale.

 

Noile evolutii ale tehnologiei de retea, software si hardware joaca, cu siguranta, un rol in aceasta calatorie, dar cea mai mare influeta o are accesibilitatea crescuta a retelelor cu latime mare de banda. O retea mai puternica si mai eficienta inseamna ca acum camerele de control pot sustine in mod fiabil o varietate de surse bazate pe IP si IT cu cea mai buna calitate si cea mai mica latenta posibila. Asta include surse AV traditionale, cum ar fi STB-uri (HDMI set-top boxes) si semnale DVI de la PC-uri alaturi de surse IT – pagini web, aplicatii cloud, capturi de ecran (VNC) si KPI dashboards – și surse AV-over-IP emergente, precum camere IP și fluxuri Ultra HD codate IP.

 

Cea mai mare provocare in acest moment este de a oferi operatorilor un mod intuitiv de a controla numarul tot mai mare de surse si de a putea face acest lucru de pe orice ecran. Operatorii se asteapta la o continuitate perfecta intre statia de lucru si video wall, care nu mai este o placa statica de informatii, ci mai degraba o extensie a desktopului. Indiferent daca lucreaza la birou sau controleaza video wall-ul, experienta nu ar trebui sa fie diferita. 

 

Un alt aspect este ca, desi mai multe organizatii utilizeaza tehnologia IP, majoritatea inca migreaza si acest lucru va mai dura cativa ani. De asemenea, pot avea zone in care conectarea la retea este interzisa din motive de securitate. Pentru a gestiona toate tipurile diferite de surse din aplicatie si pentru a usura trecerea de la AV la AV-over-IP, solutiile hibride sunt obligatorii. Solutiile hibride nu numai ca gazduiesc surse AV traditionale, dar sunt suficient de avansate pentru a oferi organizatiilor capacitatea de a transmite surse AV-over-IP in cadrul unui singur sistem.

 

Solutiile hibride sunt, de asemenea, mai eficiente si mai rentabile decat achizitionarea unei solutii bazata pe IP. Convertirea tuturor surselor AV la IP, necesita o investitie mare de timp si hardware. Solutiile hibride permit organizatiilor sa migreze in ritmul lor propriu si cu costuri mai mici. In mod traditional, camerele de control au fost proiectate pentru un ciclu de viata de la cinci la 10 ani. Cu toate acestea, odata cu evolutia atat de rapida a tehnologiei, pentru a mentine aceasta speranta de viata, designerii trebuie sa ia în considerare o solutie scalabila care poate fi modernizata cu usurinta. Un sistem strict AV nu va mai dura cu siguranta 10 ani, dar un sistem hibrid poate fi modernizat treptat pe masura ce tehnologia evolueaza si poate chiar sa extinda ciclul de cumparare preconizat. Cu o platforma atat de cuprinzatoare si de scalabila, organizatiile vor putea sa-si protejeze investitiile, asigurandu-se in același timp ca managerii tehnologici au instrumentele necesare pentru a sprijini operatorii rapid si eficient, acum si in viitor. Obiectivul oricarei camere de control sau spatiu de vizualizare este de a putea controla ceea ce vedeti, motiv pentru care este important sa faceti pasi clari si actionabili acum.