Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Pregatirea viitorilor ingineri pentru era IoT

Inginerii sunt inovatori. Le place sa se joace, sa proiecteze, sa construiasca si sa faca lucruri. Sunt inspirati si invata prin practica. Inovatorii nostri viitori, studentii de azi, nu sunt diferiti. Ei vor rezolva unele dintre cele mai mari provocari ale lumii, proiectand tehnologii care vor schimba vieți, si inventand lucruri pe care nici macar nu ni le putem imagina astazi. Cu toate acestea, lumea din jurul lor se schimba intr-un ritm din ce in ce mai rapid, si este esential sa ne asiguram ca acestia sunt pregatiti pentru locurile de munca ale viitorului – stiinta, tehnologie, inginerie si matematica (STEM). Noi trebuie sa ne asiguram ca sunt pregatiti pentru Internet of Things (IoT).

 

IoT a inceput deja sa se infiltreze in viata noastra de zi cu zi, inclusiv in orasele noastre, in masini, case, electrocasnice, telefoane si, in curand se va infiltra si in salile de clasa.

 

IoT promite sa faca totul inteligent, conectat, multi-functional, dar din ce in ce mai complex. IoT va influenta modul in care viitorii ingineri vor lucra, instrumentele si abilitatile de care au nevoie, si produsele pe care consumatorii le vor cere de la ei. IoT a inceput deja sa se infiltreze in viata noastra de zi cu zi, inclusiv in orasele noastre, in masini, case, electrocasnice, telefoane si, in curand se va infiltra si in salile de clasa.

 

Pana in 2020, analistii din industrie prezic ca peste 50 de miliarde de dispozitive vor fi conectate la retelele de telefonie mobila la nivel mondial (in numai patru ani) – si doar cateva miliarde de dispozitive sunt conectate astazi. Asta inseamna ca o multime de inovari urmeaza sa se intample. Cercetarile arata ca IoT va influenta 75 la suta din ingineri in doar trei ani. Tinerii pe care ii pregatim astazi vor avea de-a face cu IoT maine, si este necesar ca ei sa aiba abilitatile necesare pentru a se descurca cu asta.

 

Deci, cum putem pregati studentii pentru locurile de munca STEM ale viitorului, atunci cand nu suntem siguri cum vor arata acele locuri, din cauza IoT?

 

Salile de clasa si profesorii trebuie sa fie echipate/i si pregatite/i sa ofere studentilor abilitatile valoroase necesare pentru o lume mai inteligenta, mai conectata. In timp ce manualele si teoria vor fi intotdeauna fundamentale in educatia STEM, acestea nu ar trebui sa fie singura experienta. In cazul in care elevii de astazi vor proiecta si vor construi in viitor, ei trebuie sa fie inspirati, si sa invete sa proiecteze si sa construiasca la scoala, astazi. Angajarea timpurie in inginerie hraneste de multe ori curiozitatea naturala si dorinta de a face, iar acest lucru ii determina pe multi elevi sa urmeze specializari STEM si sa faca o cariera in domeniu. 

 

Trebuie sa ne asiguram ca industria continua sa joace un rol critic in educatia STEM. Profesorii si studentii isi doresc ca industria sa asigure cadrul pentru tipurile de locuri de munca, ce vor fi cerute, in cele din urma, de studentii de astazi. Cum tehnologia se schimba rapid, elevii trebuie sa invete de mai mult, dincolo de standardele normale, pentru a tine pasul si pentru a ramane competitivi. Companiile de inginerie si tehnologie pot ajuta studentii cu mentori din industrie. Acesia din urma le pot oferi studentilor experiente ghidate, cu ajutorul unor instrumente ce vor juca un rol extrem de important in pregatirea pentru o cariera STEM in epoca IoT.

 

Studentii din intreaga lume se confrunta cu decalajul abilitatilor STEM. Nu numai ca nu sunt suficienti lucratori calificati pentru a ocupa locurile de munca legate de STEM, cei mai multi, nici nu poseda abilitatile necesare. Acest lucru poate fi redus si combatut de o mai mare colaborare intre educatori si industrie. Profesorii sunt adesea in cautarea liderilor din industrie, pentru a stimula initiativele educationale STEM, si pentru a oferi elevilor cadrul necesar pregatitirii pentru flexibilitatea ceruta de catre industria de tehnologie in continua schimbare. Este important ca expertii din industrie sa colaboreze indeaproape cu scolile si sa faca investitii pe termen lung in STEM prin sprijin continuu si mentorship pentru profesori si studenti.

 

Epoca IoT va fi aici, in vigoare, inainte de a ne da seama, si este esential sa ne pregatim studentii pentru succes printr-o clasa interactivă, care sa includa instrumentele inovatoare si curriculum-ul necesar.