Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Proiectarea sistemelor AV flexibile si scalabile pentru stadioane

 

“Experienta suporterilor” este o expresie care a evoluat in ultimul timp. Cei care se ocupa de proiectarea noilor stadioane sau de renovarea celor existente trebuie sa-si faca temele dincolo de ceea ce se astepta acum cativa ani. 

 

Luati in considerare tehnologia Wi-Fi de inalta densitate, care ii ajuta pe suporteri sa ramana conectati pentru a impartasi si a transmite experienta celor din afara stadionului si pentru a viziona momente importante din alte stadioane. De asemenea, numarul, calitatea si dimensiunea ecranelor LED instalate pe un stadio au crescut exponential, oferind oportunitati reale pentru actiunile de sponsorizare. In plus fata de aceste considerente, design-ul instalatiilor trebuie sa tina seama de posibilele expansiuni viitoare, pentru a avea o infrastructura potrivita care sa sustina dezvoltarea si sa utilizeze cea mai recenta tehnologie AV.

 

Stadioanele existente incearca, de asemenea, sa ofere o acoperire mai larga in intreaga locatie. Aceasta ar putea include un nou mezanin sau o acoperire imbunatatita in interiorul stadionului si chiar in vestiare pentru a imbunatati conectivitatea si usurinta de conectare intre stadion si docuri.

 

Astazi, majoritatea zonelor unui stadion necesita cateva categorii de cabluri, inclusiv fibra/ hibrid, de categorie, coaxial si cateva legaturi audio analogice.

 

Pentru a satisface nevoile de difuzare ale stadioanelor, inclusiv fluxurile audio si video pentru posturile TV si radio, panourile personalizate pot fi adaptate la cerintele specifice ale locului respectiv. Beneficiul utilizarii unui panou personalizat este ca layout-ul nu este fixat la opt conectori, sau de la tata la mama etc. Utilizatorul poate modifica acest design in multe configuratii potentiale, dupa cum este necesar. Proiectele pot varia de la o singura intrare sau iesire in 1RU la mixuri mult mai mari in 2 sau 3RU, incarcate complet. 

 

In timp ce tehnologia cu fibra optica poate oferi in mod clar o solutie in multe situatii, cerinta privind conversiile de la semnale electrice la semnale optice si invers presupune costuri mult mai mari.

 

Integratorii ar trebui sa caute un cablu coaxial cu o tehnologie avansata a conectorilor care sa permita transmiterea semnalelor UHD 12G pana la 100 de metri sau mai mult. In plus, cei mai avansati conectori BNC si patch-uri 12G ar trebui utilizate pentru a profita pe deplin de astfel de cabluri de inalta performanta.

 

Miscarea la nivel de industrie pentru captarea si distributia imaginilor 4K UHD se intampla, dar trebuie luata in considerare si economia afacerilor. Fiber-ul poate părea o alegere logică, dar este posibil să nu fie cea mai bună alegere pentru un semnal de scurtă durată UHD. În orice construcție sau upgrade de stadioane, atenția acordată panourilor modulare expandabile și posibila utilizare a coaxiului pentru rularea mai scurtă oferă o combinație care poate reduce costurile în timp ce se extinde pe măsură ce site-ul are nevoie de cerere.