Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Protejati-va investitia cu AV in retea

 

COVID-19 a schimbat modul in care lucram, modul in care mergem la scoala si modul in care ne inchinam. Multe dintre schimbari erau deja in plina desfasurare, in mare parte datorita disponibilitatii omniprezente a accesului la internet, combinata cu o mare varietate de instrumente software care suporta colaborarea la distanta. Raspunsul nostru la COVID-19 a accelerat definitiv implementarea comunicarii online, introducand in acelasi timp noi ganduri despre modul in care ne folosim spatiile. De exemplu, distantarea sociala si curatarea spatiilor si dispozitivelor intre intalniri sunt acum o parte importanta a planificarii oricarui spatiu.

 

Toate aceste schimbari au introdus incertitudini. Cum, de exemplu, proiectati spatii care sa raspunda nevoilor de astazi, mentinand in acelasi timp suficienta flexibilitate pentru a raspunde nevoilor de maine? Si cum arata maine? Ne vom intoarce vreodata la „normal”? Cand?

 

In calitate de manager AV, IT sau de facilitati, doriti ca orice achizitie de echipament pe care o faceti astazi sa poata fi utilizata si in viitor. Dar fara o viziune clara asupra nevoilor viitoare, cum veti lua deciza de cumparare? Vestea buna este ca produsele AV in retea va permit sa construiti sisteme AV care sa satisfaca nevoile de astazi, permitandu-va in acelasi timp sa redistribuiti cu usurinta echipamentul respectiv pe masura ce nevoile dvs. se schimba.

 

Produsele AV in retea ating acest nivel de flexibilitate prin utilizarea switch-urilor Ethernet disponibile in mod obisnuit. Prin eliminarea unui switch dedicat si a tehnologiei de transport exclusiv AV, echipamentele AV in retea va pot pregati pentru viitor oferind urmatoarele trei avantaje: flexibilitate, mobilitate si extensibilitate.

 

Flexibilitate

 

Imaginati-va ca sunteti responsabil pentru salile de invatare activa. In aceste spatii, grupuri mici de elevi se aduna in jurul meselor pentru a colabora. Sistemul AV dintr-o clasa de invatare activa va permite adesea comutarea continutului video intre utilizatorii de la o masa si cei de la alte mese si afisaje in tot spatiul. Din cauza COVID-19, numarul de elevi dintr-o clasa de invatare activa trebuie redus foarte mult si, in multe cazuri, are mai mult sens sa reconfigurati camera ca o clasa mai traditionala.

 

Ce inseamna acest lucru este ca este posibil sa fie nevoie sa redistribuiti echipamentul dintr-un spațiu existent pentru a crea sali de invatare activa suplimentare care sa acomodeze fiecare un numar mai mic de studenti. Sau, daca creati un spatiu nou, poate doriti sa il construiti cu o configuratie traditionala, astfel incat elevii sa poata mentine distantarea sociala, anticipand totodata ca va fi in cele din urma transformat intr-o sala de clasa de invatare activa. Dincolo de simpla modificare a numarului de puncte finale, locatia si numarul acestor puncte finale se vor modifica probabil in timp.

 

Cu sistemele AV traditionale bazate pe circuite, sunteti constrans de dimensiunea sistemului de comutare si transport si de acele locatii in care cablarea dedicata a fost deja trasa. In schimb, echipamentele AV in retea utilizeaza switchere si cabluri Ethernet standard, astfel incat sa puteti implementa echipamente oriunde in retea. Asta inseamna ca locatia punctelor AV finale nu este limitata de locatia unui switcher dedicat sau de accesul prin cablu AV. De fapt, adaugand echipamente in retea intr-un spatiu, puteti adauga cu usurinta la numarul de dispozitive care pot fi instalate in camera respectiva.

 

Mobilitate

 

COVID-19 a creat un scenariu in care instalatiile AV sunt mai importante ca niciodata. In acelasi timp, COVID-19 a facut ca bugetele sa fie reduse, asadar sunt necesare modalitait creative de a aduce AV in spatiile de intalnire. Din acest motiv, multe scoli si corporatii apeleaza la sistemele AV mobile care le permit sa aduca AV in acele spatii.

 

Acest lucru permite unei institutii sa investeasca doar in cantitatea potrivita de echipamente necesare pentru utilizare simultana in intreaga facilitate, realocand acest echipament intre spatii prin simpla deplasare a echipamentului pe suportul mobil. Odata ajuns intr-un spatiu, respectivul echipament poate fi conectat la un sistem de distributie video sau la echipamentele din camera, cum ar fi display-urile  si difuzoarele fixe.

 

Extensibilitate

 

Sa luam, de exemplu, clasa de invatare activa de mai sus. Imaginati-va un moment in viitor in care toti studentii se intorc in campus si implicit in salile de invatare activa. In acest caz, s-ar putea sa fie nevoie da adaugati tabele si afisaje pentru a sustine numarul crescut de studenți in acel spatiu. Cand ati construit spatiul, daca ati ales un switcher AV dedicat, veti avea suficiente porturi de intrare si iesire disponibile pentru a va extinde pe baza noilor dvs. nevoi? Daca nu, veti fi nevoiti sa investiti in capacitati suplimentare de comutare.

 

Utilizand un sistem AV in retea pentru a distribui audio si video in intreaga sala de clasa de invatare activa, puteti instala cantitatea de echipament de care aveti nevoie in acel moment pentru spatiul respectiv si mai tarziu puteti adauga puncte finale suplimentare pentru a gazdui numarul de spatii de invatare activa fara a inlocui infrastructura video.

 

Principalul lucru de care va trebui sa tineti cont pentru viitor este numarul de porturi de retea disponibile. Si, daca stabiliti ca aveti nevoie de o comutare suplimentara, puteti fie sa mai adaugati un comutator, fie sa cumparati un comutator mai mare, stiind ca comutatorul existent poate fi redistribuit intr-o alta aplicatie IT.

 

In concluzie

 

COVID-19 a accelerat schimbarile care erau deja in desfasurare in multe dintre salile noastre de conferinta, salile de clasa si facilitatile de inchinare, adaugand in acelasi timp incertitudine cu privire la nevoile acelor spatii in viitor. Implementand distributia AV utilizand tehnologia AV in retea, puteți investi astazi in echipamente stiind ca investitia va fi protejata maine – deoarece un sistem AV in retea ofera flexibilitate, mobilitate si extensibilitate excelente.