Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Realitatea Virtuala (VR) ar putea “inlocui televiziunea”

Realitatea virtuala (VR) are potentialul de a “inlocui televiziunea” pe piata de consum in urmatorii cinci ani, sustin Frost & Sullivan.

 

 

Potrivit firmei de consultanta in afaceri, odata cu progresele tehnologice si cu imbunatatirea experientei de utilizare, VR va deveni mai omniprezenta in industrii precum sanatate, auto, educatie, productie, retail, proiectare, industria aerospatiala si de aparare, si divertisment.

 

Incorporarea tehnologiei ‘BioSensory’, de recunoastere a vorbirii, de cartografiere a circulatie si de perceptie spatiala in VR va da un “impuls semnificativ” pentru recunoasterea posturii si a gesturilor. Frost & Sullivan sustine ca astfel de tehnologii vor creste rata de adoptare a VR, in special in domeniul sanatatii, in domeniul chirurgiei virtuale, terapiei imersive si stomatologie. Datorita domeniului de aplicare tot mai larg, VR ca Serviciu va fi un model de afaceri important in viitor.

 

 

Aplicatiile viitoare ale Realitatii Virtuale (Immersive Computing), o parte a programului Frost & Sullivan TechVision (Information & Communication), a constatat ca piata globala VR hardware si software este de asteptat sa creasca de la 1,37 miliarde $ in 2015 la 33,90 miliarde $ pana in 2022, cu o rata de crestere anuala de 57,8 la suta intre 2016 si 2022.

 

“Sprijinul antreprenorial oferit de participantii ecosistemului permite companiilor aflate la inceput de drum sa adopte rolul partilor interesate solicitante”, a declarat analistul de cercetare al Frost & Sullivan TechVision, Mohammed Jawad.

 

“Ei au potentialul de a emerge cu tehnologiile disruptive, in timp ce sunt izolate de incetinirile economice globale si de preocuparile legate de obtinerea unor investitii uriase de capital.”

 

“Cum parteneriatele interstatale si de ecosistem joaca un rol major in dezvoltarea capabilitatilor, participantii de pe piata globala lucreaza cu o retea extinsa de parteneri pentru a satisface nevoile clientilor.”

 

“Intre timp, tehnologiile precum analiza in timp real si beacon vor fi activate in mediul de realitate VR/ augmentata, deoarece acestea vor avea un impact in adoptarea VR in aplicatiile business.”