Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Recomandari pentru intalniri virtuale si conferinte video in timpul pandemiei de coronavirus

 

Pandemia brusca si neașteptata de coronavirus, sau COVID-19, a avut un impact drastic asupra modului de lucru al oamenilor in doar cateva luni. Companii uriase precum Amazon, Google, Apple si multe altele se bazeaza pe tehnologie pentru a permite angajatilor sa lucreze de la distanta si sa ramana in siguranta.

 

Munca de acasa a fost considerata intotdeauna un lux si chiar un beneficiu de recrutare de baza pentru marile companii. Acum, munca la distanta este o necesitate, iar conferintele web pentru intalniri vor trebui sa inlocuiasca intalnirile si prezentarile in persoana.

 

Iata cateva sfaturi cheie pentru a ajuta angajatii sa participe la intalniri de la distanta in timp ce lucreaza de acasa.

 

1. Utilizati platforma de videoconferinta adecvata pentru intalniri

 

Exista mai multe solutii de videoconferinta care au intrat pe piata in ultimii ani si fiecare are beneficiile sale in ceea ce priveste pretul si functiile, toate oferind intalniri fata in fata. Cateva dintre preferatele noastre sunt urmatoarele.

 

Yealink Cloud |Yealink Cloud Enterprise Management Platform

Yealink ofera pentru orice organizatie sau companie care nu a mai folosit solutiile sale pana in prezent oportunitatea ca in urmaroarele 30 de zile (cu posibilitate de prelungire), sa utilizeze GRATUIT solutii profesionale de colaborare video si sa creeze un numar nelimitat de conturi, ceea ce va permite ca interactiunile fizice sa fie transferate in mediul digital prin sesiuni video/audio.

 

Planul gratuit al Yealink Cloud asigura intalniri intre pana la 5 participanți concomitent, un numar nelimitat de intalniri virtuale – intre angajati sau alte tipuri de participanti (ex : profesor-elev) pentru a mentine colaborarea dintre membrii echipei si a permite lucrul de la distanta, intalniri pe baza de colaborare video fara limita de durata pentru sesiunile video, apeluri voce – video, prezentare continut in timp real.

 

GoToMeeting

 

GoToMeeting este, de asemenea, o platforma excelenta pentru conferinte we. Este foarte usor de utilizat si are un suport bun pentru clienti.

 

Planul gratuit al GoToMeeting include asistenta pentru pana la 3 participanti, partajarea ecranelor, conferinte video si audio si intalniri de 40 de minute. Planurile platite adauga diferite caracteristici suplimentare, de la transcriere la instrumente de desen.

 

Skype

 

 

Skype exista parca dintotdeauna si inca mai are o pozitie grea in apelurile video online, doar cu recunoasterea numelui. Skype ofera video chat, apeluri internationale si mesaje text prin internet. Aceasta include, de asemenea, partajarea ecranului si video HD in planul gratuit.

 

Versiunea gratuita a „Skype Meetings” permite convorbiri cu pana la 10 persoane simultan (pana la 3 persoane după 60 de zile). Planurile platite va permit sa adaugati pana la 250 de persoane la intalnirile online. Platforma Skype for Business este integrata in aplicatiile Microsoft Office.

 

2. Transcrieti seminariile web, intalnirile virtuale si videoconferintele

 

Se poate intampla ca mai multi angajati sa rateze intalnirile sau sa doresca sa revizuiasca cele spuse in cadrul reuniunilor. Unii dintre angajatii  ar putea avea chiar dizabilitati precum deficiente de auz.

 

Transcrierea este o modalitate excelenta de a rezolva aceste probleme. Transcrierea permite angajatilor/ colegilor sa caute printr-un document text interactiv (exemplu aici) conversatii cheie din timpul sedintei sau prezentarii.

 

3. Subtitrati seminariile web, intalnirile virtuale si videoconferintele

 

Revenind la accesibilitate, nimic nu imbunatateste accesibilitatea reuniunilor virtuale interne mai mult decat subtitrarile. Subtitrarile sunt o versiune text a partii vorbite dintr-o prezentare. Acestea se afiseaza in partea de jos a ecranului unui utilizator si transmit cuvintele spuse in video.

 

Subtitrarile sunt o optiune fantastica daca aveti o forta de munca internationala si aveți nevoie ca intalnirile dvs. sa fie intelese de toata lumea din organizatie.