Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

AV over IP in mediul corporate

Astazi, vom investiga modul in care tehnologia AV over IP este implementata pe mai multe verticale diferite, incepand cu corporatiile.

 

 

AV over IP este o evolutie in transportul media. De ce sa folosim mai multe tipuri diferite de cabluri pentru a transporta date video, audio, de referinta, metadate si date de control, atunci cand un singur cablu de retea standard care trece prin comutatoarele de retea conventionale face toata treaba?

 

Poate parea un avantaj pentru simplificarea AV, dar nu cu mult timp in urma, unii profesionisti AV se temeau de pierderea responsabilitatii si de degradarea calitatii si securitatii media. Specialistii din domeniul IT, pe de alta parte, s-au simtit in pericol de a fi coplesiti de provocarile legate de sprijinirea si gestionarea integrarii video si audio live (si a utilizatorilor acestora) in infrastructura retelei.

 

Acele zile au apus, potrivit lui Michael Crisci, manager de dezvoltare a afacerilor AV/IP si a aliantelor strategice, Atlona.

  

“Adoptarea AVoIP este in crestere”, spune el. “Solutiile se adreseaza nevoilor IT specifice precum redundanta retelei, criptarea AES si corectarea erorilor in mediul AV. Temerile legate de convergenta IT si AV au trecut.”

 

“Din ce in ce mai multe aplicatiile AV traditionale sunt conectate la IP. La fel se intampla si cu produsele AV traditionale”, spune Rainer Stiehl, vicepresedinte de marketing, Europa, Extron Electronics. “Multi clienti sunt interesati sa utilizeze reteaua de date ca si infrastructura de transport pentru AV, si nu doar pentru datele business precum e-mail-urile, transferul de fisiere si voice over IP. Exista cateva capabilitati unice si beneficii potentiale atunci cand transmitem informatii video si audio prin intermediul retelei – scalabilitatea, disponibilitatea si flexibilitatea.”

 

Afaceri mari

 

“Extensibilitatea si scalabilitatea AVoIP sunt, fara indoiala, avantaje uriase pentru AV”, spune Tom Strade, vicepresedinte tehnologie & inovatie, Black Box. “A fost nevoie de ceva timp pentru ca administratorii de retea sa accepte integrarea AV in retelele lor, dar AVoIP este bine stabilit in prezent.”

 

Aplicatiile AVoIP in spatiul corporate abordate de Black Box includ furnizarea de digital signage pe mai multe display-uri in sali mari sau sali de intalnire.

 

“De asemenea, distanta fizica nu mai este o problema – folosind AVoIP, continutul AV ajunge in intreaga retea”, spune el. “Folosind mediacento IPX impreuna cu sistemul de colaborare Coalesce Wireless, puteti sa partajati si sa lucrati la o singura prezentare din birouri situate la etaje diferite folosind AVoIP.”

 

Mark Stanough, director de vanzari, EMEA & APAC, Cabletime, dezvaluie ca de ceva vreme clientii sai corporate, precum Bloomberg, PwC si KPMG, utilizeaza solutii AVoIP pentru a distribui TV live si digital signage pe retelele IP existente in cladirile lor. Totusi, aceasta solutie nu se va potrivi tuturor nivelurilor de clienti.

 

“Instalarea unui serviciu de tip “broadcast-style” sau a unui digital signage “fit-for-purpose” intr-un mediu corporate este o provocare pentru orice organizatie, iar barierele tehnice pot parea descurajante”, spune el. “Integratorii care propun solutiile trebuie sa stabileasca daca infrastructura retelei poate face fata. Reteaua IPTV trebuie sa fie capabila sa sustina fluxuri de transport multicast cu latime mare de banda, transmisein fluxul standard de transport MPEG2, pe mai multe subretele, vLAN-uri si retele WAN. Fara aceste lucruri, sistemul nu va functiona la capacitate maxima.”

 

Securitatea este un factor critic atunci cand vorbim despre solutiilor AVoIP pentru mediul corporate, deoarece angajatii isi pot conecta cu usurinta propriile dispozitive la reteaua IP a companiei.

 

 

“Mizele sunt acum mai mari”, spune Stijn Ooms, director de produs EMEA la Crestron. “Continutul sensibil, precum prezentarile executivului sau informatiile privind salariul si ocuparea fortei de munca, poate fi accesibil oricui daca nu este securizat. Dispozitivele Rogue pot accesa continut protejat. Ca rezultat, continutul care ajunge in retea trebuie sa fie securizat, iar clientii trebuie sa stie cine si ce este in reteaua lor. “