Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Rolul tehnologiei AV in locul de munca sustenabil

Solutiile premium cu un consum mai mic de energie, captarea datelor care faciliteaza alegeri mai bune si programarea gestionata de la distanta pot fi de ajutor.

 

Sustenabilitatea este in fruntea agendei globale. Indiferent daca Parlamentul Romaniei declara o urgenta climatica sau organizatorii de festivaluri solicita comerciantilor sa nu mai vanda corturi de unica folosinta, este clar ca partile interesate, de la factorii de decizie si consumatori pana la companii, incearca sa isi joace rolul in construirea unui viitor mai sustenabil. Preocuparea tot mai mare vine cu un motiv intemeiat – ONU sugereaza ca mai avem doar 11 ani pentru a evita „catastrofele climatice”.

 

 

La locul de munca modern, conectat, energia este utilizata in mod constant pentru aproape toate sarcinile imaginabile. Intrucat activitatile industriale si comerciale reprezinta aproape doua treimi din consumul total de energie din lume, intreprinderile analizeaza pe buna dreptate modul in care pot fi implementate practici mai sustenabile – de la calatorii efectuate, la instrumentele tehnologice utilizate – in întreaga organizatie.

 

 

Intre timp, tehnologia AV, in special – de la semnalizarea digitala la sistemele de rezervare a camerelor pe tablete – este tot mai utilizata in intreprinderi. Deoarece inovatiile caracteristice si cresterea AV over IP inseamna ca tehnologia AV devine o parte mai inteligenta, mai puternica si mai semnificativa a locului de munca modern, managerilor AV si IT li se va cere tot mai nu numai sa gaseasca cea mai buna solutie, dar si pe cea mai sustenabila.

 

Cu toate acestea, intrucat nevoile intreprinderilor de solutii AV si energia care le alimenteaza au continuat sa creasca, noile tehnologii pot feri simultan eficienta mai mare si functii inteligente pentru a gestiona utilizarea. Acestea pot permite intreprinderilor sa echilibreze utilizarea tehnologiei de ultima ora cu nevoia de a atinge obiective sustenabile.

 

Unul dintre cele mai simple moduri in care intreprinderile pot evalua impactul tehnologiei AV asupra obiectivelor lor de sustenabilitate este prin consumul de energie. Solutiile premium pot avea o eficienta energetica mai mare decat alternativele mai ieftine. Ca atare, nu numai ca ofera o optiune mai ecologica pentru intreprinderi, dar ofera si economii operationale uriase si un cost total de proprietate mult mai mic.

 

Desi consumul de energie este un indicator cheie pe care intreprinderile sustenabile trebuie sa il ia in considerare, impactul eliminarii tehnologiilor vechi sau deteriorate asupra mediului nu trebuie uitat. In general, de o investitie in solutii de calitate superioara, mai durabile si cu consum redus de energie nu vor beneficia doar angajatii, ci si planeta.

 

 

Dincolo de hardware-ul in sine, asa cum contoarele inteligente si automatizarea sunt din ce in ce mai utilizate de consumatori pentru a-si masura și gestiona consumul de energie in casa, noile instrumente de colectare a datelor si functiile automate sunt disponibile managerilor AV pentru a se asigura ca pot monitoriza si controla fiecare aspect al utilizarii AV in companie. Captarea datelor este o caracteristicq cheie a soluțiilor totale de gestionare a AV la locul de muncă (software puternic care controlează dispozitivele AV conectate și susține gestionarea facilităților, de la rezervarea camerei la conținutul afișat pe semnalizarea digitală). Datele pot fi captate de aceste instrumente și raportate automat într-un mod concis, arătând informații, cum ar fi totalul la timp pentru fiecare dispozitiv, pe care managerii de facilități le pot utiliza pentru a face alegeri mai durabile, atât în ​​investițiile viitoare în tehnologie, cât și în noile tehnologii.

 

Captarea datelor este o caracteristica cheie a solutiilor de gestionare a tuturor echipamentelor AV de la locul de munca (software puternic care controleaza dispozitivele AV conectate si sustine gestionarea unitatilor, de la rezervarea slalilor –  room booking – la continutul afisat pe display-urile digital signage). Datele pot fi captate de aceste instrumente si raportate automat intr-un mod concis, afisand informatii precum timpul total de utilizare pentru fiecare dispozitiv, pe care managerii unitatilor le pot utiliza pentru a face alegeri mai sustenabile.

 

In plus, functiile inteligente, cum ar fi functiile on/ off activate de la distanta, permit managerilor AV sa reduca cu usurinta consumul de energie prin oprirea display-urilor care nu sunt utilizate. Este chiar posibil sa programeze oprirea intregii retele AV a cladirii atunci cand angajatii sau vizitatorii nu sunt prezenti.

 

De la programarea timplor potriviti pentru oprirea unui singur display pana la investitia intr-o solutie AV eficienta din punct de vedere energetic, la nivelul intregii companii, pot fi facute alegeri AV mai durabile la orice scara dintr-o afacere. In cele din urma, orice pas facut este un pas pozitiv atat pentru afacere, cat si pentru mediu. Organizatiile le-ar putea arata consumatorilor certficarile ecologice, ceea ce ar acorda o valoare din ce in ce mai mare preocuparilor legate de mediu, ar reduce costurile cu energia si ar eficientiza volumul de munca al managerilor AV, care au un rol din ce in ce mai fundamental de jucat in managementul general al afacerilor si cladirilor. In acelasi timp, fiecare alegere eficienta din punct de vedere energetic ne duce cu un pas mai aproape de un viitor mai sustenabil pentru intreprinderile lumii.