Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Securitatea cibernetica pentru integratorii rezidentiali

 

Cu aproape fiecare e-mail pe care il primim sau link pe care facem clic, securitatea cibernetica nu este niciodata departe de gandurile noastre – fie ca suntem consumatori sau proprietari ai unei afaceri. Pentru integratorii rezidentiali, care detin acum mai mult din retea decat oricand inainte, securitatea cibernetica devine o parte din ce in ce mai integrata a activitatii lor.

 

In industrie de mai bine de 35 de ani, Ron Wanless, proprietar si presedinte al companiei Oregon-based Technology Design Associates, a inteles ce inseamna secuitatea cibernetica, vazand expunerea, dar si oprtunitatea, si se mandreste cu faptul ca a reusit sa-si ajute afacerea si clientii.

In ceea ce priveste expunerea, “cea mai mare amenintare la adresa afacerii integratorului este securitatea cibernetica”, a avertizat Wanless. “Daca aveti propria retea, atunci trebuie sa aveti si propria parte de securitate cibernetica, pentru ca daca este reteaua dvs. si este “sparta”, mai mult ca sigur veti auzi de la avocatul cuiva.”

In ciuda numeroaselor amenintari la adresa consumatorilor, exista cateva modalitati prin care integratorii pot contribui la protejarea clientilor – inclusiv prin asigurarea faptului ca fiecare nume de utilizator si parola generate automat sunt schimbate pentru a evita preluarea prin VPN-ul sistemului.

“Trebuie sa va pricepeti la retea si ar trebui sa aveti o certificare care sa ateste ca aveti suficiente cunostinte pentru a putea configura sistemul in mod corespunzator”, a spus Wanless. “Trebuie sa stiti ce probleme de securitate exista si cum puteti sa le combateti cel mai bine.”

Datorita progeselor in domeniul AI si al serviciilor gestionate, integratorii sunt expusi unor zone suplimentare de hacking, dar si mijloace de a-si monitoriza instalatiile si de a-si proteja clientii.

“Serviciile gestionate si AI sunt minunate, deoarece ne ajuta sa ne asiguram ca, daca aceste provocari apar in reteaua unui client, acestea sunt descoperite inainte de a deveni o problema pentru intreaga retea”, a spus Wanless. 

Wanless vede securitatea cibernetica ca serviciu (CaaS) ca o oportunitate pentru integrator.

“CaaS si Networking as a Service (NaaS) vor fi foarte insemnate in industria noastra in urmatorii cativa ani si cred ca este important pentru fiecare integrator de calitate sa ajunga acolo si sa-si faca datoria si sa-si dea seama unde sunt cele mai bune oportunitati pentru a asigura retelele clientilor.”

Chiar daca CaaS nu se afla in”cartile” dvs., Wanless recomanda sa va informati clientii cu privire la cele mai recente atacuri cibernetice.

“Este important sa va asigurati ca faceti tot posibilul pentru a va informa clientii”, a spus el. “Facem tot posibilul pentru a ne asigura ca le trimitem informatii utile prin e-mailuri si bloguri, si ca ii facem atenti la ceea ce s-ar putea intampla.”

Securitatea cibernetica va fi tot mai importanta odata cu trecerea timpului. Aplicarea celor mai bune practici in acest sens se poate dovedi benefica pentru protejarea clientilor si a afacerii dvs.