Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Semnalizarea digitala vs. semnalizarea traditionala

Semnalizarea este o modalitate foarte buna de a comunica cu oamenii. Semnele traditionale tiparite au fost mult timp cea mai buna modalitate de a conecta informatiile cu oamenii; recent, insa, display-urile Digital Signage moderne au aparut ca o noua solutie de semnalizare. In acest articol vom analiza atat meritele semnalizarii traditionale, cat si pe cele ale semnalizarii digitale si vom afla care metoda de semnalizare este mai buna.

 

 

Cum arata acestea din punct de vedere vizual? Semnalizarea digitala utilizeaza panouri LCD pentru a crea ecrane animate, atractive cu culori vibrante. Si semnele imprimate pot afisa culorile, dar, din pacate, nu vor fi niciodata la fel de luminoase si vibrante ca display-urile Digital Signage cu LED-uri. Semnalizarea traditionala are si dezavantajul de a fi statica. Display-urile digital signage pot afisa imagini statice si continut video si, in unele cazuri, pot fi interactive prin utilizarea display-urilor Touch Screen. Acestea sunt mult mai interesante decat semnele imprimate plictisitoare si statice. Semnalizarea digitala este, de asemenea, excelenta datorita faptului ca pe un singur ecran pot fi afisate mai multe mesaje, permitand spectatorilor sa se concentreze asupra fiecarui mesaj in parte. Cu Digital Signage puteti programa continutul pentru a fi afisat la anumite ore. Acesta este motivul pentru care in sectorul fast food/ QSR placile de meniu digitale (Digital Menu Boards) au luat avant – acestea pot afisa mai multe meniuri pentru diferite momente ale zilei.

 

 

Costul este un factor important atunci cand decideti daca sa alegeti semnalizarea traditionala sau pe cea digitala. Semnalizarea traditionala are un costul initia mult mai mic comparativ cu cel al unei solutii Digital Signage comerciale. Cu toate acestea, ambele tehnologii vor avea costuri suplimentare pana la urma daca doriti sa va actualizati continutul. De fiecare data cand doriti sa actualizati continutul, oricat de mica ar fi schimbarea, trebuie sa retipariti, iar acest lucru se poate dovedi costisitor, mai ales atunci cand includeti taxele, inclusiv imprimarea in sine, montarea si costurile fortei de munca pentru a merge la fata locului si pentru a schimba fizic semnele tiparite.

 

Semnalizarea digitala poate functiona in doua moduri distincte. Primul este prin actualizarea display-ului prin USB  plug & play. Acest lucru va permite sa actualizati ecranele gratuit, cu un USB, ori de cate ori doriti. Cu toate acestea, deoarece trebuie introdus cate un USB in fiecare display, aceasta solutie nu este potrivita daca aveti mai multe ecrane instalate in mai multe locatii. Mult mai potrivita ar fi o solutie de retea care v-ar permite sa actualizati instantaneu ecranele ​​prin Internet, dar acest tip de solutie este si mult mai costisitoare. Atunci cand cantariti costurile, este imperativ sa va ganditi cat de des doriti sa schimbati continutul. Metodele de semnalizare traditionale au un avantaj imens daca nu doriti sa faceti acest lucru foarte des, totusi daca intentionati sa actualizati continutul mai des, atunci semnalizarea digitala are doua solutii diferite la preturi diferite din care puteti alege.

 

 

Dimensiunea este importanta atunci cand creati un “semn”. Cat de mare ar trebui sa fie? Ce se intampla daca este prea mic si lumea il rateaza? Daca mergeti in cealalta directie si coplesiti spectatorii? Imprimarea este grozava deoarece puteti scala dimensiunile usor si ieftin si puteti alege alege absolut orice dimensiune. Daca alegeti semnaligarea digitala este putin mai complicat. Ecranele Digital Signage au, de regula, aceleasi dimensiuni ca semnele traditionale, intre 10″-86″. Daca doriti sa iesiti din aceasta gama, atunci semnalizarea digitala poate fi o solutie foarte scumpa. Video wall-urile LCD pot fi totusi scalate in mai multe dimensiuni si configuratii daca doriti o soluție de semnalizare mare.

Semnalizarea digitala si semnalizarea traditionala pot coexista in aceeași industrie. Cu toate acestea, pe masura ce lumea trece pintr-o transformare digitala, semnalizarea digitale nu mai poate fi ignorata. Semnalizarea digitala nu este in niciun caz o solutie perfecta, insa tehnologia avanseaza cu o viteza uluitoare, cu noi inovatii lansate chiar acum. Semnalizarea traditionala a ajuns la maturitate totusi; nu va face aceleasi salturi interesante ca semnalizarea digitala. Semnalizarea digitala este mult mai flexibila decat cea traditionala. Acest lucru nu inseamna totusi ca solutiile de semnalizare traditionale nu mai sunt necesare Este mai mult o chestiune de “cand” si nu de “daca” implementati o solutie Digital Signage pentru a va completa semnalizarea traditionala.