Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Simplificare prin automatizare

Cererea de tehnologie de comunicare mai performanta la locul de munca este tot mai mare si a fortat sistemele AV sa devina din ce in ce mai complexe. In plus, companiile, pentru a ramane pe piata, si-au echipat birourile, campusurile sau reprezentantele cu sisteme AV performante, dar greu de utilizat. De aceea exista acum o dorinta tot mai mare de simplificare prin automatizare. Iata cateva exemple ale acestei noi tehnologii interesante in actiune.

 

Pornire automata

 

Intotdeauna in graba? Intra si incepe intalnirea fara a apasa vreun buton. Programatorii pot combina capabilitatile diferitelor dispozitive de detectare pentru a activa luminile, a ridica jaluzelele, a porni afisajul si a detecta sursa de intrare corecta – toate fara ca utilizatorul sa atinga vreun panou de control.

 

 

Jaluzelele si iluminarea

 

Ridicarea si coborarea jaluzelelor sau chiar aprinderea si stingerea luminilor nu este nimic nou, totusi dimarea in timp util a luminilor in timpul momentelor cheie ale discutiilor poate crea acel factor “wow” care va stabili starea de spirit pentru restul prezentarii. Automatizarea poate face mediul de lucru mai confortabil pentru angajati prin modificarea efectelor de lumina pe bazata pozitiei soarelui, a orei, a conditiilor meteorologice si a gradului de ocupare a camerei.

 

 

Programarea salilor

 

Gasirea unei sali de conferinte libere, cu instrumentele de comunicare potrivite pentru nevoile dvs. de intalnire poate fi o problema. Cu toate acestea, dispozitivele “room manager” va permit sa va interconectati direct cu calendarul Outlook Exchange pentru a localiza si a rezerva o sala rapid. Utilizati un dispozitiv personal sau pur si simplu consultati programul curent al intalnirii utilizand display-urile interactive aflate la intrarea in fiecare sala de conferinte. 

 

 

Configurarea camerei video

 

Fie ca oferiti cursuri la distanta (online learning) sau planificati urmatorul trimestrul folosind videoconferinte, toate tipurile de discutii in grup beneficiaza de utilizarea tehnologiei AV automate. De exemplu, setati-va camerele sa se concentreze pe cine vorbeste, chiar daca persoana respectiva se misca. De asemenea, puteti automatiza pan, tilt si zoom pentru a va asigura ca vedeti perfect fiecare cuvant.

 

Pornirea infokiosk-urilor 

 

Atunci cand un vizitator al muzeului ajunge in fata unui infokiosk, instrumentele de automatizare utilizeaza detectarea prezentei pentru a initia pornirea unui controler. Apoi, acest controler directioneaza redarea media, efectele speciale, iluminarea, sunetul, animatia si multe altele.

 

Mixarea audio

 

Nimic nu suna mai bine decat un microfon aproape de gura prezentatorului; totusi, aceasta nu este intotdeauna o optiune. Atunci cand salile de conferinte sau camerele de consiliu au mai multe microfoane si necesita o armare a sunetului, mixarea automata a microfonului poate face toate ajustarile necesare fara a fi nevoie de un tehnician de sunet.