Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

De ce sa implementati un sistem de gestionare a cozilor de asteptare in retail

 

Este cunoscut faptul ca toti consumatorii urasc sa stea la coada la magazin. Cozile lungi ii sperie pe clienti si oricine a facut vreodata cumparaturi stie acest lucru. La urma urmei, cat de probabil esti sa astepti la o coada care se intinde pana la usa?

 

De cand a aparut virusul Covid-19, cozile lungi au trecut de la a fi pur si simplu o bataie de cap si o pierdere de timp la un potential pericol. Intreprinderile trebuie sa fie constiente de acest lucru, deoarece daca clientii refuza sa astepte la coada sau pleaca inainte de a face o achizitie, este putin probabil sa revina in magazin, lucru care va va face sa pierdeti atat vanzarile, cat si loialitatea clientilor.

 

In acest articol, vom analiza care sunt cauzele cozilor lungi si cum, in calitate de retailer, puteti reduce riscul formarii unor astfel de cozi pentru a va mentine clientii fericiti si in siguranta.

 

Care sunt cauzele cozilor lungi?

 

Raspunsul simplu este ca exista o nepotrivire intre cererea clientilor si resursele disponibile pentru a ii deservi, iar acest lucru poate determina crearea cozilor, intrucat cererea depaseste capacitatea resurselor.

 

Trucul este sa intelegeti pe deplin detaliile din spatele operatiunilor dvs. si care sunt factorii care determina crearea cozilor. Cauzele frecvente ar putea include:

 

  • Personalul care face pauze la orele de varf de trafic, reducand capacitatea chiar atunci cand conteaza cel mai mult.
  • Conexiuni lente care se pot adauga la timpul mediu al tranzactiei.
  • Membrii personalului se concentreaza pe sarcini precum reaprovizionarea rafturilor, mai degraba decat sa ajute clientii.

 

Este un echilibru dificil de realizat, deoarece prea putini angajati pot provoca cozi lungi si prea multi membri ai personalului inseamna ca ati putea irosi bani cu plata salariilor, care altfel ar putea fi investiti in alta parte.

 

Sistemul de gestionare a cozilor V-Count

 

Intr-un mediu dinamic si competitiv, transformarea digitala nu mai este o alegere pentru companiile de retail, ci o necesitate. Retailerii trebuie sa investeasca in tehnologie, sa dezvolte noi strategii pentru a se adapta la schimbarile comportamentului clientilor si sa isi imbunatateasca procesele operationale pentru a ramane fermi impotriva cresterii concurentei.

 

Obtinerea unui echilibru intre orele de varf si alocarea personalului se poate realiza cu usurinta prin utilizarea sistemului de gestionare a cozilor (QMS – Queue Management System) de la V-Count. Utilizarea senzorului de contorizare a persoanelor si a platformei de analiza V-Count Ultima AI ofera companiilor datele vitale necesare pentru a minimiza lungimea cozilor si timpii de asteptare. Avertizand personalul ca la casele de marcat s-a aglomerat, pot fi deschise mai multe case pentru a preveni cozile.

 

Cu solutia de gestionare a cozilor V-Count, companiile pot determina timpul optim de plata, pot reduce oportunitatile ratate si pot maximiza eficienta, crescand astfel veniturile.

 

Cunoscand orele de trafic de varf ale unui magazin, managerii pot intelege care sunt zonele cele mai vizitate in aceste ore si pot asigura o alocare eficienta a personalului in consecinta. Datorita acestor informatii si alocarii eficiente a personalului, retailerii pot elimina abandonul, iar potentialul poate fi transformat in vanzari, deoarece nu vor exista pierderi de clienti din cauza lipsei de interes sau a unor cozi lungi.