Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Sistemele audio profesionale sunt folosite tot mai mult in salile de conferinta

Un nou studiu realizat de Futuresource a identificat un potential de crestere considerabil a sistemelor audio in mediul corporate.

 

 

Furnizorii de sisteme audio profesionale sunt gata sa profite de miscarile din sectorul salilor de conferinta, deoarece bugetele alocate pentru astfel de sisteme depasesc tehnologiile de afisare. Acesta este mesajul obtinut in urma a 2500 de interviuri realizate de Futuresource Consulting in cadrul unui recent proiect de cercetare.

 

Acoperind U.K., S.U.A., Germania si Franta, studiul Futuresource releva importanta crescanda a produselor audio, precum difuzoarele comerciale si microfoanele de inalta calitate, in ecosistemul salilor de conferinta.

“Pe langa dispozitivele de colaborare si sistemele de automatizare a salilor de conferinta, sistemele audio continua sa-si faca simtita prezenta”, spune Chris McIntyre-Brown, director asociat, Futuresource Consulting. “Si cu aproape 11 milioane de sali de conferinta in Europa de Vest si America de Nord, exista o recompensa generoasa pentru furnizorii de sisteme audio care profita de aceasta oportunitate.”

Dupa cum bine stim, difuzoarele au cunoscut o crestere puternica in ultimii ani, avand in vedere ca cerea pentru sisteme de conferinta “multi-location” pentru “huddle rooms” si sali de conferinta a crescut. Desi o proportie semnificativa de difzoare fac parte din gama consumer, exista o cerere tot mai mare pentru difuzoare de tavan si coloane sonore profesionale, si asta pentru ca dimensiunile salilor de conferinta si bugetele continua sa creasca.

“Cercetarile noastre arata ca difuzoarele corporate tind sa fie instalate ca sisteme complete, in general ca parte a unui nou birou, a unei renovari sau a reviziei sistemelor”, a adaugat McIntyre-Brown. “Mai mult decat atat, un lucru pe care furnizorii trebuie sa il cunoasca este ca verticala corporate necesita in general produse de calitate superioara in comparatie cu alte verticale comerciale instalate, cum ar fi retail-ul si educatia.”

Asa cum difuzoarele profesionale incep sa castige un loc sigur in spatiul corporate, acelasi lucru este valabil si pentru microfoane.

“Corporatiile sunt din ce in ce mai constiente de importanta sunetului de inalta calitate atunci cand efectueaza apeluri de conferinta, ceea ce contribuie la cresterea cererii de microfoane dedicate”, a spus McIntyre-Brown. “Vedem o serie de factori de forma care se aliniaza treptat in ecuatie, in special in salile de conferinta medii si mari, unde microfoanele de extensie sunt folosite in tandem cu telefoanele pentru conferinte.”

 

“Microfoanele profesionale sunt supuse unor diferente regionale cheie, mult mai mult decat orice alt segment de produse acoperit in raportul nostru”, a continuat McIntyre-Brown. “Salile de conferinta europene si nord-americane sunt foarte contrastante si creeaza doua piete diferite, cu propriile preferinte de factor de forma. In orice caz, exista inca o crestere destul de mare pe piata, iar respondentii spun ca ratele de penetrare sunt inca scazute.”