Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Sistemele People Counting – Cum a creat COVID-19 noi tendinte in retail

 

 

Asa cum toti iesim din ascunzatoarea post-carantina si ne gasim drumul inapoi spre ceea ce a devenit noul normal, retailerii se adapteaza rapid la schimbarea pietei si a nevoilor consumatorilor cu ajutorul sistemelor people counting (de contorizare a numarului de persoane) si de analiza din magazin.

 

Retailerii au fost intotdeauna intrigati de ideea de a gasi cea mai buna varianta pentru industria de retail si de a se adapta pentru a raspunde cerintelor clientilor “digitali” de astazi. Majoritatea retailerilor au depus un mare efort pentru a se concentra pe comertul online si au inceput cu operatiunile lor e-commerce, dar intrebarea despre cum sa-si echilibreze comertul electronic cu modul in care opereaza magazinele lor fizice a ramas.

 

Adaptarea la cerintele in continua schimbare ale consumatorilor a fost un proces lent. Desi s-au luat cele mai evidente masuri (cum ar fi returnarea cumparaturilor online in magazin), retailerii au investit in tehnologiile care sunt esentiale pentru a prospera in mediul actual.

 

Necesitatea este mama inventiei

 

COVID-19 a redefinit sensul scopului marcii. Retailerii care odata erau concentrati pe produsele lor acum se unesc pentru a ajuta guvernele sa implementeze masuri de siguranta in aceste vremuri fara precedent. Brusc, ceea ce era candva un avantaj suplimentar a devenit o necesitate absoluta. Atat de multe solutii inovatoare apar cat ai clipi cu ochiul, incat este greu sa tii pasul, iar platformele digitale puternice si instrumentele de implicare virtuale precum solutiile de masurare a gradului de ocupare au fost lansate in cateva saptamani sau chiar zile. Pe masura ce retailerii par sa redeschida si sa se adapteze la „noul normal”, exista cateva tendinte cheie care pot aparea.

 

Transparenta marcii

 

Transparenta unei marci a fost o tendinta emergenta in ultimii ani, iar clientii de astazi au acces la preturile si recenziile produselor online. Cu toate acestea, a venit momentul ca retailerii sa ridice stacheta si sa duca transparenta la nivelul urmator. Clientii vor trebui sa cunoasca nivelurile de ocupare, masurile de distantare sociala si practicile operationale pe care retailerii le iau pentru a asigura siguranta angajatilor si clientilor.

 

Cumparatorii pot acum sa verifice online gradul de ocupare al unui magazin inainte de a decide sa iasa pentru o excursie de cumparaturi pe baza datelor furnizate. De exemplu, in cazul în care magazinul este ocupat, clientii pot alege “curbside pickup”, ceea ce le permite acestora sa faca cumparaturi online si apoi sa conduca catre locatia dvs. sau catre punctul de „colectare” pentru a ridica comanda fara a trebui sa paraseasca masina.

 

Masurarea performantei

 

Retailerii sunt acum incurajati sa implementeze masuri pentru a controla traficului in magazinele lor, dar cum pot retailerii sa stie cat de performante sunt aceste masuri? Vanzarile reprezinta indicatorul numarul unu, dar optimizarea campaniilor de marketing si indicatorii care duc la vanzari sunt la fel de importante pentru masurarea performantei. De obicei, acesti indicatori includ date despre traficul din magazin, rata de conversie si rata de retentie.

 

Personalizarea marketingului

 

Personalizarea digitala a fost utilizata de marea majoritate a retailerilor in ultimii ani, garantand ca mesajul potrivit ajunge la persoana potrivita. Progresele in personalizarea marketingului vor continua sa evolueze, insa adevarata schimbare va fi cresterea serviciului pentru clienti si a cumparaturilor. Retailerii au o oportunitate considerabila de a se apropia si mai mult de clientii lor cu ajutorul analizei datelor. Daca retailerii pot utilizat personalizarea marketingului si datele people counting pentru a oferi experiente personale mai bune, este un castig atat pentru ei, cat si pentru clientii lor.

 

Cum va pot ajuta sistemele V-Count

 

V-Count este principalul furnizor de solutii de analiza a vizitatorilor din lume. Ofera organizatiilor globale cele mai noi solutii de numarare a persoanelor, heatmap, gestionarea cozilor de asteptare la casele de marcat si solutii de masurare a gradului de ocupare in timp real. 

 

Pentru mai multe informatii despre solutiile V-Count ne puteti contacta prin email la office@audio.ro sau la numarul de telefon 0373.550.217.