Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Sistemul Home Cinema poate fi inlocuit cu un SoundBar?

Ce este un sistem Home Cinema?

 

Home cinema-ul este conceput special pentru a-ti transforma livingul intr-o mica sala de cinematograf, asa cum indica si numele. In componenta unui home cinema intra un DVD player sau un Blu-ray player si un sistem de boxe, alcatuit, la randul lui, dintr-un subwoofer si mai multi sateliti (2, 5 sau 7). Sistemul se conecteaza la televizor si iti ofera o experienta acustica superioara atat pentru filme, cat si pentru jocurile tale preferate. Unele modele de home cinema includ si un amplificator de sunet, insa acestea au un cost mai ridicat si se preteaza doar pentru incaperi foarte spatioase.

 

Ce este un SoundBar?

 

Soundbar-urile sunt o alternativa mai simpla si mai putin costisitoare la sistemele de sunet alcatuite din mai multe unitati. Acestea includ un subwoofer si o singura boxa cu forma alungita, fiind special create pentru a fi montate sub sau in fata televizorului. Un soundbar are toate difuzoarele incluse intr-o singura boxa, deci va avea dimensiuni mult mai reduse decat un home cinema, iar calitatea sunetului va fi una destul de ridicata.

 

Pentru a alege sistemul audio potrivit, gandeste-te, mai intai de toate, daca ai nevoie de un sistem home cinema sau doar de un soundbar.

 

La ce sa ne uitam daca vrem sa cumparam un SoundBar ?

 

Dimensiune. Asigura-te ca dimensiunea noului tau soundbar corespunde locatiei unde urmeaza sa fie amplasat.

Subwoofer. Majoritatea modelelor de soundbar vin impreuna cu un subwoofer – bass – separat, altele il au incorporat în incinta comuna. Daca vrei un bass puternic, alege un sistem cu subwoofer separat.

Bluetooth. Daca vrei sa folosesti soundbar-ul si cu alte dispozitive, in special cu cele mobile, telefon sau tableta, alge unul care are bluetoot. O sa ai astfel un sistem de sunet independent, comun pentru mai multe dispozitive. In plus lipsa firelor iti poate oferi o autonomie mai mare.