Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Smart TV-urile sunt acum majoritare

Mai mult de jumatate din toate televizoarele livrate la nivel global, in primul trimestru al anului 2016 au fost televizoarele inteligente, potrivit firmei de cercetare IHS Technology.

 

Chiar daca in primul trimestru al acetui an (T1) vanzarile de televizoare nu au cunoscut cresteri semnificative, in T4 cereile de televizoare cu functionalitati inteligente au crescut cu 48 la suta.

 

Accelerarea la nivel mondial in televizoare conectate la Internet a fost condusa in principal de China, unde patru din cinci televizoare livrate au functionalitate inteligenta.

“Este un rezultat remarcabil”, a declarat Paul Gray, analist principal pentru IHS. “China si America de Nord continua sa experimenteze o crestere a ponderii de televizoare inteligente, iar caracteristica este acum stabilita in produse entry-level.”

Oricum, nu toate regiunile au cunoscut o astfel de crestere. In Japonia, doar 38 la suta din televizoarele livrate au avut functionalitate inteligenta, cel mai mic rezultat inregistrat din 2011 pana acum, a declarat IHS. Transporturile europene au stagnat la nivelul de 40 la 45 la suta in ultimii doi ani. Gray a atribuit lipsa de crestere ofertelor de continut inadecvat.

“Este vorba despre continut. Acolo unde oferta locala este relativ slaba, consumatorii sunt reticenti sa plateasca suplimentar pentru serviciile de televiziune pe Internet incorporate. Continutul bun de streaming in limbile locale ramane cheia de valoare in smart TV “, a mentionat el.

Sistemul de operare Android reprezinta acum aproape jumatate din transport maritim de televizoare inteligente din primul trimestru al anului 2016. Tizen conduce toate celelalte regiuni si reprezinta 43 la suta din televizoarele inteligente expediate in afara Chinei.

“Android, in diferite forme, a fost adoptat fara rezerve de branduri din China. Primul trimestru al acestui an a fost exceptional, cu vanzari sezoniere puternice in China, dar slabe in alte parti, si este clar ca solutiile bazate pe Android sunt lider la nivel mondial”, a spus Gray.

Roku transporta cache crescut cu brand-uri TV, conform HIS, care a spus ca adaugarea de capacitatea Roku TV la televizoarele chinezesti de marca “perpetueaza in mod semnificativ valoarea produsului.”

Brand-urile chinezesti furnizeaza aproximativ 10-20 la suta din produsele cu capacitati inteligente in Europa, in timp ce partenerii Roku din America de Nord furnizeaza peste 90 la suta, a declarat firma.