Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Solutii pentru limitarea raspandirii COVID-19 in aeroporturi

 

Pandemia de coronavirus a avut un efect dramatic asupra tuturor industriilor din intreaga lume. Impactul COVID-19 a fost deosebit de dur in sectorul aeroportuar, deoarece raspandirea globala rapida a determinat multe tari sa isi inchida aeroporturile si sa interzica temporar zborurile internationale. Traficul de pasageri a scazut, iar directorii au fost indemnati sa-si regandeasca strategiile si procedurile de afaceri pentru a-si conduce afacerile pe timp de criza si dupa criza. Noile solutii tehnologice inteligente vor fi utile pentru limitarea raspandirii virusului, restabilirea traficului de pasageri si reconstruirea increderii clientilor.

 

COVID-19 a sporit constientizarea riscurilor legate de sanatate asociate cu calatoriile. Pe masura ce ne indreptam spre faza de restabilire, pasagerii vor fi mai precauti, iar cererea lor pentru masuri de siguranta va fi un factor determinant pentru reconstruirea increderii. Aeroporturile trebuie sa ofere solutii si servicii care respecta cele mai riguroase conditii de sanatate si siguranta.

 

Chiar inainte de pandemie, multe companii aeriene si aeroporturi intentionau sa implementeze transformari digitale majore. Dupa lovitura grea, pasagerii trebuie sa vada dovezi ale masurilor si tehnologiilor actuale de siguranta pentru a se simti increzatori sa calatoreasca din nou.

 

Solutiile de contorizare a numarului de persoane si de analiza a traficului limiteaza contactul fizic intre oameni si reduc sansa unei eventuale raspandiri a virusului. Aceste tehnologii includ solutii de masurare a gradului de ocupare, heatmap si gestionarea cozilor de asteptare, precum si alte tehnologii precum camere cu termoviziune, sisteme de gestionare a bagajelor, recunoastere faciala, biometrie, self-check-in si self-baggage drop.

 

Faza urmatoare

 

Aeroporturile transforma modul in care opereaza pentru a ramane competitive si pentru a asigura siguranta pasagerilor si a personalului. Iata cum:

 

1. Monitorizarea fluxului de pasageri

 

Solutiile de numarare a vizitatorilor si de analiza a comportamentului clientilor permit aeroporturilor sa monitorizeze fluxul de pasageri in timp real. Aceste tehnologii pot ajuta operatorii aeroportuari sa monitorizeze efectele distantarii sociale si sa faca fata proactiv problemelor aparute.

 

2. Managementul cozilor

 

Tehnologiile ajuta aeroporturile sa implementeze distantarea sociala prin diferite solutii de numarare a persoanelor. Managementul cozilor poate asigura siguranta pasagerilor si personalului operational prin automatizarea procesului de numararare a pasagerilor in interior. Activarea invatarii automate ( machine learning) va oferi sugestii pentru a mentine cozile la controalele de securitate si la ghiseele de check-in la minim. Tehnologiile virtuale de gestioare a cozilor de asteptare vor impiedica pasagerii sa se aglomereze intr-un singur punct.

 

3. Controlul gradului de ocupare

 

Solutiile de monitorizare a gradului de ocupare precum VCARE pot raporta numarul de persoane pe ecrane digitale in timp real, impreuna cu recomandari de siguranta pentru a informa oamenii cand este sau nu este sigur sa intre.
In plus, solutiile de monitorizare a gradului de ocupare ajuta la gestionarea instalatiilor pentru diferite zone ale aeroportului. Aceasta caracteristica poate fi utilizata pentru a asigura igienizarea periodica si curatarea frecventa a zonelor cu cel mai putin trafic.

 

Cea mai cruciala cerinta pentru aeroporturi, pe masura ce avansam, va fi sa arate pasagerilor angajamentul fata de masurile de siguranta. Solutiile V-Count pot oferi pasagerilor linistea sufleteasca de care au nevoie ai pot ajuta personalul aeroportului sa intreprindă acțiuni proactive, daca este necesar.