Abonare Newsletter

Selecteaza Domeniu:

Solutii people counting, zone analytics, queue management pentru retail

 

In domeniul comertului fizic, COVID-19 a transformat modurile in care oamenii cauta si cumpara produse. Datorita acestei schimbari, magazinele fizice trebuie sa se adapteze la comportamentele si obiceiurile noi si in continua schimbare ale cumparatorilor.

 

Ca magazin fizic, planificarea spatiului comercial ar trebui sa fie o prioritate de top pe lista de sarcini. Identificarea aspectului si designului potrivit pentru magazinele dvs. are ca rezultat o experienta de cumparaturi placuta si sigura in acelasi timp. Desi acest lucru poate fi dificil de realizat, poate face diferenta cu strategia corecta bazata pe date.

 

1. Incepeti cu datele corecte

 

Colectarea datelor corecte cu solutia de numarare a persoanelor V-Count este necesara pentru luarea deciziilor corecte de planificare a spatiului comercial. Inainte de a va reamenaja aspectul si designul magazinului, este crucial sa analizati urmatoarele:

 

Datele despre traficul pietonal al magazinului dvs. Intelegerea datelor referitoare la traficul pietonal, zilele si orele de varf si care zone din magazinul dvs. atrag cei mai multi oameni este cruciala pentru luarea deciziilor de planificare bazate pe cunostințe. De exemplu, daca stiti ca majoritatea clientii dvs. petrec cel mai mult timp in centrul magazinului, atunci puteti pozitiona acolo mai multe produse pe care doriti sa le vindeti pentru a creste conversiile.

 

Capacitatea maxima de ocupare a magazinului dvs. Verificati reglementarile privind distantarea sociala si capacitatea de ocupare pentru a determina numarul de persoane care se pot afla in magazin in acelasi timpn. Este posibil sa vi se solicite sa functionati la o capacitate de 50%, de exemplu, si va trebui sa va planificati spatiul in consecinta.

 

Numarul de angajati de pe fiecare tura. O parte integranta a planificarii spatiului comercial este luarea in considerare a numarului de angajati pe care ar trebui sa ii aveti in magazinul dvs. Cu masurile de distantare sociala in vigoare, poate fi necesar sa reduceti numarul de angajati de pe fiecare tura sau sa ii distribuiti in diferite parti ale magazinului, astfel incat sa nu fie prea aproape unul de celalalt. In mod similar, poate fi necesar sa micsorati sau sa cresteti numarul de membri ai personalului in timpul orelor aglomerate si a celor mai putin aglomerate pentru a optimiza resursele si a imbunatati satisfactia clientilor.

 

Produsele si categoriile dvs. cele mai performante. Produsele cu cea mai buna performanta si preferate ale clientilor sunt cele mai profitabile articole. Puteti utiliza astfel de date pentru a determina plasarea marfurilor, comenzile de stoc si multe altele.

 

2. Cunoasteti calatoria de cumparare a clientilor dvs.

 

Care sunt cele mai populare produse? Care este primul lucru pe care il fac clientii dvs. atunci cand intra in magazin? Au tendinta de a privi in jur? Sau intra si ies repede?

 

Raspunsul la aceste intrebari va va ajuta sa determinati cum sa va organziati magazinul si ce aspect sa utilizati. Cunoscand traseul clientilor si calatoria de cumparaturi de la intrare la iesire, puteti planifica si executa in mod eficient ideile de planificare a spatiului.

 

Solutia de analiza a zonei (zone analytics) V-Count ofera companiilor datele de care au nevoie pentru a avea o analiza stabilita a procesului de cumparare, pe care o pot folosi ca baza pentru un aspect si un design de retail care completeaza perfect procesul de cumparare conceptualizat.

 

3. Luati in considerare distantarea sociala, igiena si echipamentul de siguranta

 

Tineti minte ca nu proiectati doar un spatiu pentru produsele dvs.; de asemenea, trebuie sa includeti masuratori de sanatate si siguranta in eforturile de planificare a spatiului comercial. Acestea includ crearea de spatiu pentru distantarea sociala si zonele de igiena.

 

Cu solutia de masurare a gradului de ocupare in timp real VCare, puteti urmari cu usurinta numarul de persoane din magazinul dvs. in timp real. De asemenea, clientii dvs. vor fi la curent cu numarul de persoane aflate in magazin prin ecrane digitale care arata starea de ocupare si recomandarile de siguranta. Solutia VCare poate fi, de asemenea, integrata in aplicatiile dvs. printr-un API pentru a va mentine clientii informati inainte de calatoria lor de cumparaturi.

 

4. Nu uitati de exteriorul magazinului dvs.

 

Planificarea spatiului comercial nu se refera doar la interiorul magazinului dvs.; luarea in considerare a experientei pietonilor care trec prin fata magazinului sau a clientilor care asteapta sa intre in magazin este, de asemenea, cruciala. Afisajele de vitrina ar trebui sa spuna o poveste convingatoare. Clientii care asteapta afara va privesc produsele prin afisaje. Cu Business Intelligence Platform (BIP), puteti masura succesul campaniilor dvs. de marketing, examinand toate activitatile de marketing pe un singur tablou de bord. Puteti compara diferite campanii si afisaje pentru a obtine informatii despre cheltuielile de marketing efectuate pentru a obtine un vizitator nou in magazinele dvs. si pentru a masura eficacitatea activitatilor dvs. de marketing.

 

5. Mentineti scurte cozile la casele de marcat

 

Procesul de plata este o parte critica a experientei de cumparaturi; de aceea trebuie sa il luati in considerare atunci cand va planificati spatiul comercial.

 

V-Count ofera o solutie de gestionare a cozilor de asteptare de ultima generatie pentru a calcula cu precizie si anonim numarul de clienti aflati la cozile de plata si pentru a masura timpul mediu petrecut acolo. Identificarea acestor valori cheie este esentiala pentru comerciantii cu amanuntul care doresc sa evite pierderile potentiale ale clientilor cauzate de cozile lungi.